Kom naar GUUS by Gustafson, het nieuwe pop-up terras in Amsterdam

De Westergasfabriek heeft er vanaf nu een mega terras bij. Pop-up restaurant Gustafson presenteert GUUS, een ruim en kleurrijk terras van 150 zitplaatsen dat letterlijk de hele dag in de zon ligt. Zowel GUUS als Gustafson zitten nog in het oude stadsdeelkantoor tot 30 september. Een verassende en steeds veranderende zaak met kleur, design en ontwerp als continu proces.

GUUS by Gustafson

GUUS by Gustafson

Voor de gasten een dynamisch restaurant met een tijdelijk podium voor iedereen met opvallende ideeën of op zoek naar een bijzondere event locatie. Vanaf deze week is er een passende lunchkaart, een nieuwe dinerkaart met de ondertussen bekende en betaalbare kwaliteit uit de keuken en met een verleidelijke wijn- en cocktail kaart. Gin&Tonics, hippe bieren op fles en de vermouth ontbreken niet.

 

ZIE OOK: Restaurant de Wanne: gastronomie van nu

 

Veel nieuwe gerechten en dranken

De lunchkaart heeft typische, vrolijk makende terrasgerechten als boterhammen, tosti’s, salades, hamburgers en taarten. De avondkaart heeft de populaire gerechten als de burrata, crunchy sushi, bavette en de fish&chips behouden maar biedt nu ook maaltijdsalades, eend in hoisin saus en zeebaars. “Het is belangrijk om op een park een toegankelijke maar kwalitatief goede kaart te hebben en dat is weer gelukt”, aldus Elvira Wilthagen, één van de initiatiefnemers. “Voor het menu, maar ook voor onze dranken en biertjes werken we samen met goede en opvallende partners. We zoeken bedrijven die onze gasten nog kunnen verrassen met hun nieuwe producten”.

 

 

Steeds weer anders

“We werken binnen en buiten samen met verschillende partners die ons helpen om van Gustafson een bijzonder design platform met een internationale uitstraling te maken. We zijn altijd nog op zoek naar relevante en zinvolle samenwerkingen en tijdelijke joint promotie partners. Er zijn nog zes maanden om met iedereen te delen wat een origineel pop-up horeca bedrijf we samen hebben kunnen maken”, vertelt Wilthagen.

 

 

Grand closure

Gustafson is gevestigd in het oude stadsdeelkantoor Westerpark. Nadat het stadsdeel daar vertrok werd het pand in gebruik genomen door verschillende (creatieve en media) bedrijven. Uiterlijk eind september 2016 zullen al deze bedrijven vertrokken zijn. Aansluitend start in het najaar van 2016 de verbouwing tot een hotel dat naar verwachting in 2017 opent. Tot dat moment zijn de deuren van Gustafson voor iedereen geopend die houdt van design, eten, drinken en bijzondere evenementen. Samen werken zij toe naar de Grand Closure op 30 september 2016.

Comments are closed.