Ontdek de eerste landing van de Airbus A350 op Schiphol

Vanochtend om 6:52 uur is de eerste Singapore Airlines vlucht uitgevoerd met een Airbus A350-900 geland op Amsterdam Airport Schiphol. Al vroeg in de ochtend hadden tientallen vliegtuigspotters zich gepositioneerd langs de landingsbaan om dit unieke moment mee te maken.
singapore-schiphol-a350

Het is namelijk niet alleen de eerste A350-900 van Singapore Airlines die op Schiphol is geland, maar Singapore Airlines is ook de eerste maatschappij die een lijndienst met de A350 naar Schiphol opent.

Game changer

De A350, die door Singapore Airlines wordt aangeduid als een ‘game changer’ in de luchtvaart, maakt deel uit van een nieuwe generatie state-of-the-art vliegtuigen. Het was dan ook meer dan terecht dat het toestel met een indrukwekkende water salute op de luchthaven werd verwelkomd.

 

 

Singapore Airlines heeft een imposante order van maar liefst 67 Airbus A350 toestellen in bestelling staan bij Airbus. Het Singapore Airlines Benelux team is dan ook trots dat het eerste toestel op de Amsterdam – Singapore route wordt ingezet. Speciaal voor deze unieke gebeurtenis werden onze gasten onder muzikale begeleiding verwelkomd bij de check-in balies die allemaal versierd waren met ballonnen. Ook bij de departure gate G9 waren er tal van activiteiten en werden er traditionele Singaporese snacks geserveerd. Voor het instappen werden onze gasten verrast met een aandenken van deze gedenkwaardige eerste vlucht.

 

 

Officiële opening

In het bijzijn van top relaties en media waren onze gasten getuige van een bijzondere ribbon cutting ceremonie, waarbij het senior management van Singapore Airlines, Schiphol Group en Changi Airport Group de eerste vlucht vanaf Amsterdam officieel opende. Direct naar de ceremonie werden alle gasten onder een boog van ballonnen verwelkomd door ons cabine personeel aan boord van het nieuwe toestel.

 

 

De A350 is uitgerust met de meest geavanceerde technologie en dankzij eigenschappen als een hoger plafond, grotere ramen en speciaal ontworpen verlichting om jetlag te verminderen, biedt dit toestel nog meer reiscomfort. Het toestel beschikt over respectievelijk 42 en 187 geheel vernieuwde stoelen in Business – en Economy Class. Tevens wordt er met de lancering van de A350 op de route tussen Amsterdam en Singapore de Premium Economy Class tussen de twee steden geïntroduceerd; een geheel aparte cabine met 24 stoelen waarin het reizen in deze tussenklasse een geheel nieuwe dimensie krijgt.

Comments are closed.