Veel mooie verhalen bij opnames Kunst en Kitsch in Museum Klok & Peel

Geen onbekende Rembrandt of Van Gogh. Wel veel interessante objecten met mooie verhalen. Dat is de geslaagde oogst van de opnames voor het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch op 9 mei in Museum Klok & Peel in Asten. Het programma wordt in het najaar uitgezonden.

Kunst en Kitsch bij Klok en Peel

Kunst en Kitsch bij Klok en Peel

Het was de tweede keer dat Museum Klok & Peel door het populaire televisieprogramma als locatie was uitgekozen. De eerste keer, in april 2013, werden de opnames nog vooral binnen in het museumgebouw gemaakt. Vanwege het prachtige weer stonden de veertien desks van de Kunst en Kitsch-experts dit jaar buiten in de museumtuinen. De opnames aan de grote tafel met presentator Frits Sissing vonden in de grote glazen Oranjerie van het museum plaats. Het evenement was met 850 bezoekers compleet uitverkocht. Veel bezoekers waren voor het eerst in het museum en waren onder de indruk van de in het oog springende Klok & Peel-tentoonstellingen zoals ‘Asten klinkt in de Notre Dame’, ‘De Peel, een mysterie’ en de expositie ‘De wereld van Jef Rottiers, rondom de Tuin der Lusten’. Volgens AVROTROS-eindredacteur Dorette Kuipers was het museum opnieuw een ideale opnamelocatie: ‘Een prachtige, gastvrije plek met een unieke collectie. Een juweel in Brabant.’

 

ZIE OOK: Veel waardering bij opening ToerismePoort Klok & Peel

 

Objecten

Aan het begin van de dag hadden bezoekers veel leuke verhalen, maar waren de meegebrachte spullen nog niet de vondsten waar Kunst en Kitsch om bekend staat. Tot drie uur ’s middags. Toen verschenen ineens vlak na elkaar enkele interessante objecten. Een bijzondere broche en een Romeinse ring, beide met een waarde van duizenden euro’s.

 

 

Ook werden door twee verschillende bezoekers twee verschillende schilderijen van de Brabantse schilder Antoon Kruysen meegebracht. Andere verrassende objecten waren een authentiek psalmenboekje en, heel toepasselijk voor het museum, een klokkenstel met kandelaren en houtsnijwerk. Aan het eind van de middag kregen alle bezoekers twee natuur- en cultuurhistorische routeboekjes mee die Museum Klok & Peel als initiatiefnemer van ToerismePoort Klok & Peel onlangs heeft uitgebracht.

 

 

Comments are closed.