Heb jij een retro-racer van Gazelle uit de jaren ’70 of ’80 (of ouder)?

De Vael Ouwe is dit jaar toe aan de veertigste editie (zaterdag 11 juni). De organisatie van de landelijk bekende toertocht laat deze mijlpaal niet ongemerkt aan zich voorbijgaan en voegt een toepasselijk onderdeel toe aan het programma: een retrotocht met klassieke racefietsen van Gazelle.
retro-racer-gazelle

Alle mensen met retro-racers van Gazelle uit de jaren ’70 of ’80 (of ouder) zijn van harte uitgenodigd om hiermee gratis deel te nemen aan de Vael Ouwe. Aanmelden kan per e-mail: info@vaelouwe.nl.

Route

Voor de retrofietsers ligt er op 11 juni een mooie route van zo’n vijftig kilometer te wachten. Die begint om 9.30 uur bij het sportpark van v.v. Dierensche Boys (Admiraal Helfrichlaan 95, Dieren) en gaat van daaruit eerst naar het Innovation & Production Center van Gazelle. Daar houdt de Gazelle-directie een welkomstwoord en krijgen de retrofietsers een warm ontvangst. Vervolgens gaat de tocht onder meer langs de Havikerwaard en IJssel, over de Posbank en langs Deelen. Er zijn onderweg koffiestops en stempelposten.

 

 

Aan het einde krijgen alle retrofietsers het boekwerk De eeuw van Gazelle (Eva Breukink) en een goodie bag aangeboden. Er is tevens gelegenheid om samen met andere deelnemers – de mensen die op hedendaagse racefietsen de afstanden van 50, 100 en 160 kilometer afleggen – een hapje en drankje te nemen en te genieten van livemuziek. Alle fietsers ontvangen een medaille die speciaal is ontworpen voor de veertigste editie. Daarop staat een afbeelding van de Vael Ouwe-tegelwand die bij de entree van het Innovation & Production Center is te zien.

 

 

Trotse liefhebbers

De organisatie van de jarige wielertocht is in handen van RTC De Veluwerijders. Zij rekent op tientallen retrofietsers. Bij de opening van het Innovation & Production Center, afgelopen najaar, lieten ook al heel wat trotse retrofietsers hun klassieke Gazelle-racers zien. Tal van liefhebbers stonden toen te pronken met hun Champion Mondial en Tour de l’Avenir van Gazelle. Om de trots te versterken maken de Veluwerijders ditmaal foto’s van de retrofietsers en hun klassieke racers. Het retrofietsen is op dit moment een grote trend in Nederland.
gazelle-retro-racer

 

 

Comments are closed.