Beleef de lezing over Beatstad Den Haag door popjournalist Stan Rijven

Op zondag 22 mei geeft popjournalist Stan Rijven een lezing in het Haags Historisch Museum in het kader van de tentoonstelling ‘Uitgaan in de fifties en sixties’.
lezing-stan-rijven-den-haag

Beatstad Den Haag

Dit voorjaar staat het Haags Historisch Museum in het teken van rock-‘n-roll, vetkuiven en Haagse beat, kortom: uitgaan in de fifties en sixties! Hoe was het om deze legendarische uitgaansperiode mee te maken? Op zondag 22 mei vertelt popjournalist Stan Rijven (1949) uit eigen ervaring over vrije tijd en popmuziek in sixties Beatstad Den Haag.

 

 

Stan Rijven groeide op in het naoorlogse Den Haag en Scheveningen. In de lezing “Dansen rond de Hofvijver: Meet the Beat in Sixties Den Haag” vertelt hij onder meer over media, mode, jeugdgangs en de muziek in die tijd. Hij illustreert zijn verhalen met videoclips en speelt muziek af op een ouderwetse platenspeler.

 

 

Over Stan Rijven

Stan Rijven is muziekpublicist, dj, programmamaker en cultuuraanjager. Sinds 1971 is hij actief als dj, vanaf 1979 als popcriticus (o.a. Trouw). Hij pionierde in de opkomst van wereldmuziek middels publicaties (de tijdschriften Afrika, Beyond), tv-documentaires (AVRO, NPS) en radio-programma’s (RVU, VPRO). Hij stond aan de wieg van het PAN (Pop Archief Nederland), IASPM (International Association for the Study of Popular Music) en World Music Forum NL.

Praktische informatie:

  • Van 14.00 tot 15.30 uur
  • Kosten: €10 regulier en €5 voor kortingspashouders (Museumkaart, Rotterdampas, Ooievaarspas)
  • Tickets kunnen online gekocht worden op haagshistorischmuseum.nl

 

 

Comments are closed.