Dit is het keurmerk voor de beste pretparkvakanties van Nederland & Europa

Kids Vakantiegids heeft de tien meest kindvriendelijke pretparkvakanties van Nederland en Europa onderscheiden met het Kids PretparkTip! Keurmerk 2016. Uniek aan dit keurmerk is dat zowel het pretpark zelf, als het eigen vakantieadresje of de accommodatie in de buurt, wordt beoordeeld op de aanwezige (kids)faciliteiten.
kids-vakantiegids-keurmerk

De Europese toplijst wordt aangevoerd door het Legoland Billund Resort in Denemarken. In eigen land vier je de beste pretparkvakantie in Attractie- en Vakantiepark Slagharen.

Op Lego avontuur in Denemarken

Het Legoland Billund Resort staat voor de eerste keer op nummer één in de Kids PretparkTip! toplijst. Het populaire pretpark in het Deense Billund is opgetrokken uit miljoenen LEGO stenen met kunstwerken als safaridieren en een Egyptische tempel met leeuwen en sfinxen. Het park gooit hoge ogen met een breed scala aan attracties voor jong en oud en het compleet nieuwe themagebied Ninjago World – waarin de bezoeker spannende avonturen beleeft met de superhelden uit het Ninjago universum. Op het naastgelegen Vakantiepark Lalandia gaat de vakantiepret verder in de gethematiseerde bungalows, de subtropische Aquadome, indoor speelparadijs Monkey Tonkey Land en een uitgebreid animatieprogramma voor kids. Attractie- en Vakantiepark Slagharen verovert de nummer één positie in Nederland, mede dankzij het vakantiepark in westernsfeer en het 5200 m2 grootte waterpark Aqua Mexicana met waterslides vol special effects en 3d animatie.

 

 

Top 10 pretparkvakanties van Europa

 • 1. Legoland park & Vakantiepark Lalandia (Billund, Denemarken)
 • 2. Europa-Park & Hotel Colosseo (Rust, Duitsland)
 • 3. Disneyland Parijs & Hotel Disneyland (Marne la Vallée, Frankrijk)
 • 4. Gardaland & Gardaland Hotel (Castelnuovo del Garda, Italië)
 • 5. PortAventura Park & PortAventura Hotel (Salou, Spanje)
 • 6. Phantasialand & Phantasialand Hotel Ling Bao (Brühl, Duitsland)
 • 7. Tivoli Gardens & Hotel Tivoli (Kopenhagen, Denemarken)
 • 8. LEGOLAND Deutschland & LEGOLAND Deutschland Resort (Günzburg, Duitsland)
 • 9. Heide Park Resort & Heide Park Holiday Camp (Soltau, Duitsland)
 • 10. Kernie’s Familienpark & Hotel Wunderland Kalkar (Kalkar, Duitsland)

 

 

Top 10 pretparkvakanties van Nederland

 • 1. Attractiepark Slagharen & Vakantiepark Slagharen (Slagharen, Overijssel)
 • 2. Efteling & Efteling Bosrijk (Kaatsheuvel, Noord-Brabant)
 • 3. Plopsa Indoor Coevorden & Center Parcs De Huttenheugte (Dalen, Drenthe)
 • 4. Toverland & Center Parcs Het Meerdal (Sevenum/America, Limburg)
 • 5. Speellland Beekse Bergen & Vakantiepark Beekse Bergen (Hilvarenbeek, Noord-Brabant)
 • 6. Duinrell & Vakantiepark Duinrell (Wassenaar, Zuid-Holland)
 • 7. Walibi & Walibi Village (Biddinghuizen, Flevoland)
 • 8. Pretpark Julianatoren & Camping De Wije Werelt (Apeldoorn/Otterlo, Gelderland)
 • 9. Drouwenerzand & Vakantiepark Drouwenerzand (Drouwen, Drenthe)
 • 10. Wildlands Adventure Zoo & Center Parcs Sandur (Emmen, Drenthe)

 

 

Kids PretparkTip! Keurmerk

Het Kids PretparkTip! Keurmerk wordt sinds vijf jaar uitgereikt aan de meest kindvriendelijke pretparkvakanties binnen Nederland en Europa. Uniek aan dit initiatief is dat niet alleen het pretpark zelf wordt beoordeeld op de aanwezige attracties, shows en (kids)faciliteiten, maar ook de accommodatie waar je tijdens je pretparkvakantie verblijft. Voorwaarde hierbij is dat het hotel, vakantiepark of de camping onderdeel is van het pretpark of dat er een arrangement is waarbij de entree is inbegrepen, en dat de accommodatie wordt aanboden op Kidsvakantiegids.nl. De accommodaties krijgen onder meer punten toegekend voor de ligging ten opzichte van het park, waterpretfaciliteiten, animatie, kidsfaciliteiten en babyvoorzieningen.

Kids Vakantiegids

Kids Vakantiegids is het grootste familievakantieplatform van Nederland en speelt in op de groeiende behoefte van kids en hun ouders om een uitstapje of vakantie te zoeken die past bij de wensen van het hele gezin. Het Kids Vakantiegids magazine verschijnt twee keer per jaar in een oplage van 100.000 en brengt de nieuwste en leukste familievakanties onder de aandacht. Op de website Kidsvakantiegids.nl vinden jaarlijks driemiljoen bezoekers uitgebreide bestemmingsinformatie, inspirerende vakantietips voor gezinnen met kinderen tot 16 jaar en een met zorg geselecteerd aanbod van tientallen kindvriendelijke reisorganisaties.

Comments are closed.