Spring op je fiets en rij door het water

Een zwemmer die dobbert in het water? Of het hoofd van een fietser dat uitsteekt boven de waterspiegel? Op de bijgevoegde foto ziet het er alvast behoorlijk spectaculair uit: fietsen dwars door het water.
fietsen-water-limburg

#FDHW

In Bokrijk is zopas bij knooppunt 91 een fietspad geopend dat de vijvers van het prachtige aaneengesloten vijvergebied De Wijers doorkruist. Je rijdt 212 meter lang op een pad van 3 meter breed, met het water aan weerszijden op ooghoogte zodat je als het ware door het water fietst. Links en rechts van het fietspad kijk je over de waterspiegel heen. Een coole ervaring, heel dicht bij de natuur. Maar ook voor omstaanders ontstaat er een uniek beeld. Alleen het hoofd van de fietsers steekt nog boven het waterpeil uit, en van dat visuele hoogstandje genieten ongetwijfeld ook veel wandelaars.
Haal dus die smartphones maar boven en post je foto met de hashtag #FDHW!

 

 

Het fietspad is het eerste in een reeks innovatieve fietsprojecten voor meer beleving van de unieke natuur langs het fietsroutenetwerk. Zo zijn op termijn onder meer nog paden onder de grond en door het Nationaal Park Hoge Kempen gepland.
fiets-water-limburg

 

 

 

 

Comments are closed.