TradeYourTrip vecht tegen de misleidende touroperators die profiteren van annuleringen

Reisorganisaties zijn al sinds 1990(!) verplicht om boekingen op een andere naam te zetten wanneer daarom gevraagd wordt. Maar nog steeds werken veel touroperators reizigers die moeten annuleren daarin tegen. Waarom? Om zelf reserveringen en tickets te kunnen her-verkopen, die feitelijk eigendom zijn van gedupeerde consumenten!
trade-your-trip

Het game changing platform tradeyourtrip.com maakt een eind aan deze oneerlijke praktijk. Hier kunnen reizigers hun trip soepel over doen aan iemand anders, met alle benodigde administratieve en juridische ondersteuning. Andere reizigers pro teren daarvan doordat ze last-minute met zorg samengestelde vakanties kunnen boeken voor aantrekkelijke prijzen.

Jaarlijks 25 miljoen gedupeerden

TradeYourTrip-oprichter Mark van der Wal uit Haarlem was één van de 25 miljoen (!) mensen die jaarlijks in Europa een vakantie moeten annuleren door onvoorziene omstandigheden. Hij rekende op coulance van zijn verzekeringsmaatschappij. Tevergeefs, met dank aan de kleine lettertjes. Vervolgens werd hij door de reisorganisatie tegengewerkt toen hij een ander gezin de boeking wilde laten overnemen. Alles wat hij bezat mocht hij doorverkopen, maar blijkbaar niet die al betaalde ski-trip met het gezin! Dat ging dwars tegen Van der Wal’s rechtvaardigheidsgevoel in. Hij besloot de zaak te gaan uitzoeken en stuitte op The European Package Travel Law 90/134/EEG uit1990, die klip en klaar stelt:

“You can transfer your booking to another person, if you can not leave on holiday yourself.”

 

 

Reisorganisaties zijn dus juridisch gehouden om op verzoek boekingen op een andere naam te zetten. Ze mogen daar alleen een vastgestelde administratieve vergoeding voor rekenen. Deze wetgeving geldt voor pakketreizen en cruises. Voor Van der Wal was het te laat, maar hij besloot toekomstige gedupeerden te gaan helpen en startte TradeYourTrip.

Ondanks de regelgeving blijkt het in de praktijk vaak lastig te zijn om een geboekte reis door te verkopen. Veel touroperators en luchtvaartmaatschappijen verzwijgen de European Package Travel Law zoveel mogelijk en frustreren uit eigenbelang verzoeken tot omboeking.

 

 

Consumentenbond steunt initiatief

Eerder behandelde tv-programma Radar al deze bijzondere gang van zaken, inmiddels heeft ook de Consumentenbond zich uitgesproken voor de mogelijkheid van het doorverkopen van tickets, ook als het niet om een pakketreis gaat. De huidige regels zijn volgens de Consumentenbond oneerlijk en daarom steunt zij het initiatief tot het verzamelen van petities om een wetswijziging af te dwingen. Bij 40.000 handtekeningen komt het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer.

Teken de petitie en maak vliegen weer vrij!

 

 

De leukste last-minute reizen

Ondanks de wetgeving is het in de praktijk vaak lastig om een geboekte reis door te verkopen. Veel reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen werken liefst niet mee. Ze misleiden de consument zodat ze zélf alles een tweede keer aan de man kunnen brengen! Bovendien was er tot op heden geen hoogwaardig platform waar je van reiziger tot reiziger soepel en snel je vakantie kon verkopen en omboeken. Met tradeyourtrip.com is daar verandering in gekomen. De aangeboden reizen worden hier aantrekkelijk gepresenteerd en al het regelwerk wordt uit handen genomen. Daarmee is TradeYourTrip veel méér dan een Marktplaats voor vakanties. TradeYourTrip brengt de last-minute terug, van reiziger tot reiziger en full service. Geen dump-trips buiten het seizoen, maar mooie, unieke vakanties in een onontdekte villa op Ibiza, een te gek chalet in Sankt Moritz of zelfs een camper aan de West Coast van Amerika.

Comments are closed.