Ontdek het gevarieerde en muzikale programma tijdens Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

De sleepboten en opduwers zorgen tijdens de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis in de regio IJsseldelta voor het spektakel op en langs het water. Maar ook op de kaden van en in het dorp is drie dagen lang van alles te beleven. Er is een afwisselend omlijstend programma samengesteld. Met ingrediënten voor jong en oud. En ook hier geldt: alles is gratis bij te wonen en mee te maken.
programma-sleepbootdagen-zwartsluis

Festiviteiten

De festiviteiten op de wal beginnen donderdag met een miniconcert van muziekvereniging Voorwaarts. Dit concert luidt de officiële opening in, die voor klokslag 12.00 uur gepland staat. Aansluitend gaat het sleepbootspektakel volop beginnen. In het dorp is dan onder meer goochelaar Roderick Waterpas aan de slag. Om 14.00 uur wordt het startsein gegeven voor de traditionele Tamek damsimultaan, waarvoor dit keer regionaal damtopper Tjalling van den Bosch naar Zwartsluis komt. Even later maakt Zwartslusi zich op voor het voorprogramma van Sluispop, waarin de Firestones & Friends hun succes van twee jaar geleden op z’n minst proberen te evenaren. Sluispop zelf wordt ingevuld door de nationaal bekende showband Papa di Grazzi en dit belooft een spektakel van jewelste te worden. In de avonduren begint, zodra de schemer invalt, de avondvaart en ook daarbij muzikale optredens van Caroline, de Kampereilanders en (opnieuw) Voorwaarts.

 

 

Ook op vrijdag en zaterdag volop beleving aan de wal. Met op vrijdag de jeugddag, waarin onder meer muziek en dans van jeugdorkest Voorwaarts, de band Energy X en de dansers van Just Dance. Ook is deze dag Roderick Waterpas met zijn amusante acts weer onderweg en kan er, zoals alle dagen, gekeken worden naar een demonstratie met modelopduwers. De Kolksluuszangers zorgen er bovendien voor dat de sfeer er volop in zit. Zaterdag is de ‘braderiedag’. Als vanouds een gezellige en drukke dag met een braderie door het hele centrum van Zwartsluis en muzikale optredens van het Koopmansvrouwenkoor, het Kerkstraat Dwijlorkest en het Duitse korps Spielmannszug Züschen. Sinds 2014 eveneens een geslaagd gebeuren is het concert dat het christelijk mannenkoor Stereo op zaterdagmiddag geeft in de Hervormde Kerk. Dit begint om half drie, waarna de bezoekers aansluitend richting Havendijk kunnen lopen om getuige te zijn van de afsluitende vlootschouw.

 

 

 

 

Comments are closed.