Upload jouw reiservaring en help de wereld

Afgelopen vrijdag tijdens Earth day lanceerde Getaway Travel haar nieuwe reisplatform. Zij belonen reiservaringen met groene impact, door samen te werken met het vergroeningsproject Justdiggit. Dat project steunen reizigers direct wanneer zij hun foto’s, video’s en reviews delen op het nieuwe platform van Getaway. Vervolgens stelt Getaway Travel haar publiek, 400.000 nieuwsbriefabonnees en 220.000 social media volgers, open voor haar users.
getaway-travel

Schrijf jezelf groen

De basisprincipes die aan het project ten grondslag liggen zijn “Social start-up” en het welbekende principe van Gamification: Getaway Travel verbindt aan iedere handeling die op haar platform plaatsvindt een donatie aan het goede doel in de vorm van schepjes, het symbool van Justdiggit. Zo staat iedere review van een plaats of bestemming voor 50 schepjes ofwel euro 5,-.

 

 

“Wij integreren onze kernwaarde Social nu in alle aspecten van ons businessmodel”, aldus Getaway Travel oprichter Frank Klein. “En dat doen we op een leuke, niet belerende manier. We bieden een platform voor anderen om hun creaties met een groot publiek te delen en doen iets terug voor de samenleving.” Het platform zal in de komende maanden worden aangepast met een persoonlijke duurzaamheidsmeter, waardoor het voor reizigers makkelijk zichtbaar is om zich vanuit rood, niet duurzaam reisgedrag naar groen te schrijven, fotograferen of filmen. Ook kunnen dan toekomstige reizen worden ingevuld, waarop wordt berekend hoeveel schepjes er nodig zijn om dat te compenseren.

“Wij integreren onze kernwaarde Social nu in alle aspecten van ons businessmodel”

Justdiggit

Justdiggit zorgt er voor dat de grond gezond wordt (en blijft) in gebieden waar droogte en armoede zwaar drukken op overlevingskansen van burgers, landbouw en economische groei en dús de kwaliteit van leven. Aan Justdiggit zijn als ambassadeur onder anderen Floortje Dessing, Andre Kuipers en Desmond Tutu verbonden.

 

 

Getaway Academy XL

Getaway Travel is gebaseerd op de shared economie en deelt graag haar kennis. Zo richtte zij vorig jaar de eerste school voor reisjournalistiek op en geven zij in de Academy regelmatig workshops reisjournalistiek, reisfotografie en film maken. Vrijdag zaten dan ook de meest relevante reisbloggers front row om zich te laten inspireren door documentairemaker Ruben Terlou en tv-presentator Chris Zegers. In totaal waren er ruim 200 genodigden.
chris-zegers-ruben-terlou-getaway

 

 

Duurzaamheidsonderzoek

Getaway Travel hield onlangs een onderzoek naar duurzaamheid en reizen en presenteerde de uitslagen hiervan tijdens het event. Slechts 1/3 van de 4.600 respondenten wist duurzaam toerisme te definiëren. Getaway Travel wil hier verandering in brengen en met name haar grote community aanzetten om dit in te zetten voor. Daarom is zij een samenwerking gestart met JustDiggit, project van de Naga foundation.

Blogger weggestuurd

Ter gelegenheid van de samenwerking en om de kracht van bloggers te laten zien, werd er zelfs een blogger weggestuurd. Suzanne van Duijn zal de projecten van JustDiggit in Kenia bezoeken en verslaan. Hiermee hopen Getaway Travel en JustDiggit de kracht van hun samenwerking in beeld te brengen en meer user generated content te genereren voor het Social Altruisme Charity platform.

Comments are closed.