Cruisen met Cruisetravel.nl

Afgelopen weekend had ik het genoegen om het nieuwste schip van Norwegian Cruise Line te bekijken. Tijdens een korte cruise op de Noordzee op uitnodiging van Cruisetravel werd ik samen met 3300 andere passagiers volledig in de watten gelegd.
zicht-vanaf-achtersteven-breakaway

Geen boot maar een schip

Dat was het eerste waarop ik werd gewezen door Lars. De Breakaway, het nieuwste schip van Norwegian Cruises is een schip, en geen boot. Zo biedt het cruiseschip ruimte aan maar liefst 4000(!) passagiers. Vanaf de cruiseterminal van de Rotterdamse haven voer het schip vandaag voor de eerste keer uit.

Genieten van de rust aan boord

Genieten van de rust aan boord

Genieten aan boord

Het inchecken verloopt soepel en fijn, eigenlijk veel fijner dan het inchecken op een luchthaven. Dit komt mede door het hoge niveau van hospitality. Iedereen is vriendelijk, lacht en groet, en is bereid je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Reizen is op deze manier een waar genot.

Met je eigen ‘keycard’ identificeer je jezelf aan boord en kun je tax-free kopen. Je keycard wordt van tevoren aan je creditcard gekoppeld, waardoor je geen cash of creditcard op zak hoeft te hebben.

vakantie-aan-boord-cruise-schip-norwegian-breakaway

Na het inchecken ging ik op zoek naar de hut. Deze lag op de 15e verdieping en torende hoog boven Rotterdam uit, een vreemde gewaarwording! Vanaf mijn privé-balkon keek ik neer op de Erasmusbrug.

uitzicht-schip-erasmusbrug

Het schip verkennen

Het rondlopen over het schip voelt als een ontdekkingsreis. Zo kun je eindeloos ronddolen en toch niet verdwalen dankzij de handige wegwijzers die overal op het schip aanwezig zijn. Ik voelde me geweldig! Telkens als ik dacht dat ik alles gezien had, ontdekte ik weer nieuwe bijzondere plekjes. Werkelijk fascinerend!

routebordjes-aan-boord-breakaway-schip

Tijdens de rondleiding die we kregen van Norwegian Cruise hoorde ik dat er aan boord van dit cruiseschip 27(!) restaurants zijn.
rondleiding-norwegian-linda-van-bokhorst
Het voortreffelijke eten bij 16 van deze restaurants zit bij de cruiseprijs inbegrepen. Voor de 11 “specialty restaurants” betaal je een cover-charge. Deze varieert van $10 tot $90 en betaal je aan het einde van de cruise via je keycard. Het speerpunt van Norwegian is dat zij cruises bereikbaar maken voor iedereen, en dus ook voor jongere doelgroepen. Dus geen jasje-dasje en captains-dinners maar smart-casual gekleed tijdens diner. Ideaal voor een groot publiek.

hamburg-lunch-breaway-norwegian
Tijd voor een lunch in het Garden cafe die een groot gedeelte van de achtersteven beslaat. Het café biedt meer dan 200m aan lopend buffet met nagenoeg alle gerechten die je je kunt wensen!

  • Pasta
  • Rundvlees met mashed potatoes
  • Desserts, ijs, crepes
  • Taart
  • Gegrilde kip en kalkoen
  • En nog heel veel meer!

heerlijk-ontbijt-aan-boord-breakaway

Het Garden restaurant

Het Garden restaurant


eten-breakaway-cruiseschip
ontbijt-aan-boord-norwegian

Tijd voor inspanning

Tijdens een cruise verloopt de tijd anders. Er is zoveel te zien en te beleven, dat je je al gauw niet meer bewust bent van de tijd. Zo kun je bijvoorbeeld midgetgolfen, in een touw lopen door een funpark boven de zee, basketballen in de buitenlucht of sporten in de gym.
midget-golf-aan-boord-schip

Ook voor ontspanning is er veel aandacht. Zo is er een wellness centre met sauna en bubbelbaden waar je heerlijke gezichtsbehandelingen en massages kunt boeken. Je kapsel even bijwerken of je baard laten bijsnoeien? Allemaal mogelijk aan boord!

de herenkapsalon

de herenkapsalon

Na het eten een rondje hardlopen kan ook op de speciale joggingbaan aan boord.

Joggen aan boord

Joggen aan boord

Voor de zonliefhebbers zijn er hangmatten en zonnebedjes, allemaal geschikt voor 2 personen, heel romantisch!

Genieten op het zonnedek

Genieten op het zonnedek

De 2 waterglijbanen

De 2 waterglijbanen

Toen werd het avond en zakte de zon in de zee

rustig-ontwaken-op-zee-patjem
De avond naderde en de temperatuur zakte snel. Het werd tijd om om te kleden in de luxe hut. Omdat Sabine een jurkje vergeten was, kocht ze die heel handig aan boord in de tax-free shop. De douche in je eigen hut is er één van het niveau 5-sterren hotel: een flinke massagestraal, lekker warm water en een ruime douchecel met goede shampoo en conditioner.
uitgaan-aan-boord-norwegian-stijl-sabine-de-witte
Sabine en ik kozen voor het steak-restaurant Hackneys. Een goede keuze, want ik at er de beste steak die ik ooit gegeten heb! Toen was ik om. Ik wil een keer op een “echte” cruise. Zoveel aardige mensen, goed eten, ontspanning en luxe; dat is iets voor mij!

live optredens in de avond

live optredens in de avond

De spiegeltent voor diner en optreden

De spiegeltent voor diner en optreden

Proost!

Proost!

Reviews lezen over Cruisetravel.nl of een Cruise boeken

Bekijk de site van Cruisetravel.nl en bekijk de tarieven. Een cruise is niet duur, zeker als je bedenkt wat allemaal inbegrepen is in de prijs! Deze mythe wil ik dan ook graag direct uit de wereld helpen.

cruisetravel-banner

Kaart van Cruiseterminal Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.