Ontdek Volos, een mythische bestemming

Het Grieks Verkeersbureau organiseert via travelution.nl e-training cursussen over Griekenland voor professionelen uit de reisbranche. De 5 beste deelnemers kunnen participeren in een fam trip naar de bestemmingen van Volos en de Sporaden eilanden, gesponsord door o.a. Aegean Airlines.
griekenland-volos-vakantie

Volos

Volos is een toenemende bestemming die veel bezoekers van Nederland trekt en daarom is deze fam trip een uitstekende kans om deze bijzondere regio beter te ontdekken.
Volos ligt aan de voet van de berg Pelion en is een van de mooiste steden van Griekenland. Haar ligging direct aan zee met de imposante berg in het achtergrond, geven direct een aangename indruk aan de bezoeker. Pelion was in het oudheid het land van de Centauren, de mythische wezen die waren van boven mens en van onder paard.
pelion-griekenland-volos

 

ZIE OOK: Vier het Grieks Pasen in een feestelijke sfeer

 

Een stadswandeling is een goede manier om de talrijke herenhuizen, het oud treinstation, het gemeentehuis en mooie kerken te bezichtigen. Maar je kunt net zoals in Nederland, op Volos fietsen! De stad is grotendeels vlak, zodat fietsen geen moeizame activiteit is en ook wordt door de lokalen veelal gebruikt. Zo geniet je van al het moois dat de stad te bieden heeft, maar ook kun je verder langs te kust fietsen naar mooie zandstranden net buiten de stad, of een stuk verder naar de eerste mooie, lommerrijke dorpen van de regio. Zo een wandeling kan niet beter dan bij de haven eindigen, bij de bekende zeeboulevard waar de “Tsipouradika” de bekende tavernes van Volos zijn te vinden. Hier kun je in contact met de lokale bevolking komen, van de lekkere hapjes smullen en de overheerlijke lokale drank “tsipouro” te proeven. Een echte belevenis op zijn Grieks!
volos-griekenland-fietsen

 

 

In de moderne stad, schuilt heel veel historie uit de Oudgriekse tijd. Verschillende, bijzonder vondsten, zoals enkele unieke exemplaren uit de Oudgriekse schilderkunst, staan in het archeologisch museum van de stad ten toon. Vanuit de stad kun je snel naar de bosrijke Pilion berg met zijn dorpen met unieke traditionele architectuur, of varen naar de naastliggende eilanden van de Sporaden. Volos is tevens goed bereikbaar met rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam, naar de naastgelegen luchthaven van “Nea Anchialos” tijdens de zomermaanden. En de rest van het jaar kan men via Thessaloniki of Athene naartoe komen.

Voor meer informatie kun je kijken op:
www.magnesia-tourism.gr
www.inthessaly.gr/en/volos-city-inthess

 

 

Comments are closed.