Vier het Grieks Pasen in een feestelijke sfeer

Het Grieks Pasen valt dit jaar op 1 mei, een belangrijk kerkelijke feest in Griekenland. Het Grieks Pasen wordt in een feestelijke sfeer gehouden met parades door de straten, muziek vanuit alle kanten en Grieken die kleipotten vanuit hun balkons gooien om geluk en voorspoed te wensen. Wil je de gezelligheid van het Griekse Pasen meemaken?
grieks-pasen-griekenland-meivakantie

Meivakantie

Dan komt het dit jaar goed uit, want het Grieks Pasen valt precies tijdens de meivakantie. Dit is een uitgelezen kans om het Grieks Pasen te zien en te beleven en net als alle Grieken in een authentieke sfeer dit mooie feest te vieren.

 

ZIE OOK: Dit is hoe je een actieve vakantie beleeft in Griekenland

 

In alle Griekse steden en dorpen wordt het paasfeest met grote eer gehouden. Alle kerken, dorpen, steden, dichtbij of afgelegen, doen mee met het festijn. Waar u ook bent, zal u de voorbereidingen door eigen ogen zien, de gemoedelijke sfeer beleven en de saamhorigheid voelen die deze eeuwenoude tradities uitstralen. Vanaf de Palmzondag en de gehele stilleweek staat alles in het teken van de viering dat ceremonieel wordt gehouden in een gemoedelijke sfeer. Corfu, een unieke paaservaring!

 

 

Net zoals overal in Griekenland, beginnen de ceremonies op Corfu op Palmzondag en de dag erna staat gelijk in het teken van het voorbereiden van de viering. Op dinsdagavond volgt er een indrukwekkende nacht volop muziek en gedichten. Op donderdag mogen de paaseieren geverfd worden. Een gezellige en kleurrijke traditie! De vrijdag staat in het teken van kerkdiensten. Luister naar de prachtige muziek, voel de saamhorigheid en ervaar de mooie ingetogen sfeer.

Wees voorbereid, want op Paaszaterdag zal er het hoogtepunt van de viering bereikt worden. In de avond word je omgeven door duizenden verlichte kaarsjes, wat een fantastisch uitzicht geeft. De verrijzenis word om precies twaalf uur gevierd met muziek, gezang en knallend vuurwerk. Het is werkelijk een fantastische belevenis om een keer mee te maken!

Comments are closed.