Meivakantie in Den Haag, de ultieme combinatie van stad en strand

In de meivakantie is er in Den Haag voor het hele gezin veel te doen en te beleven. In geen enkele Nederlandse stad vind je, naast een kilometerslang strand, zoveel attractieparken, musea en winkels bijeen. Ontdek Den Haag en vier de meivakantie of Koningsdag eens in het hart van onze hofstad, op een van de festivals, aan het strand of op De Pier.

Den Haag in de meivakantie

Den Haag in de meivakantie

Koningsdag in de Hofstad

Koningsdag en Koningsnacht vier je nergens beter dan in de hofstad. Den Haag biedt voor jong en oud een gevarieerd programma in zowel de stad als aan het strand in Scheveningen en Kijkduin. Dinsdagavond 26 april starten de festiviteiten met het Life I Live Festival. Dit grootse muziekfeest, opvolger van de Haagse KoninginneNach, tovert ook dit jaar de binnenstad om tot een gratis festivalterrein met maar liefst negen binnen- en buitenpodia die elk in het teken staan van een eigen muziekgenre. Ook de geheel vernieuwde Pier kleurt oranje met op Koningsnacht de eerste editie van het Oranje Bal, op Koningsdag een overdekte vrijmarkt en op de avond van 27 april een dancefeest.
Maak ook eens een rondvaart door de Haagse grachtengordel of een rondrit met een historische tram. Verspreid over de stad zijn er diverse vrijmarkten en zoals elk jaar is er in Den Haag een grootse Koningskermis op het Malieveld. Nieuw is dat de winkels in de binnenstad open zijn. Straattheater, steltlopers, een Dixielandband, freerunners en foodtrucks zorgen voor extra vermaak en een feestelijke sfeer.

 

ZIE OOK: Slapen óp het strand van Den Haag

 

Meivakantie in de stad en op het strand

In de meivakantie is het de hoogste tijd om naar buiten te trekken. Als enige Nederlandse stad aan zee biedt Den Haag oneindig veel mogelijkheden: binnen en buiten, in de stad en op het strand. Een aantal hoogtepunten:

 

 

Attracties

Vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar biedt het beste van twee werelden: een gezellig attractiepark en een spetterend subtropisch zwemparadijs. In de meivakantie kun je als eerste kennismaken met de net geopende nieuwe attractie Wild Wings. Met 35 attracties voor groot en klein is familiepark Drievliet een leuk dagje uit voor elk gezin. De ‘Kidsdagen’ in Madurodam staan in het teken van ‘lekker doen’: scoren met een bal in de Indoor Skill Zone, meedoen aan de Ontdekroute of deelnemen aan een Nijntje speurtocht. Bij minder goed weer zijn de sportattracties in De Uithof en SEA LIFE Scheveningen, met zijn verrassende onderwaterwereld van piranha’s en roggen, een mooi uitje.

 

 

Japanse tuin

De Japanse Tuin is het pronkstuk van Landgoed Clingendael, gelegen tussen Den Haag en Wassenaar. Het is de enige Japanse tuin in Nederland uit het begin van de 20e eeuw en is daarom van grote historische waarde. De Japanse tuin is vanwege zijn kwetsbaarheid slechts twee keer per jaar kort geopend voor publiek, in de lente (30 april t/m 12 juni 2016) en in de herfst (8 t/m 23 oktober 2016).

Festivals

Met vele festivals en evenementen in het hele jaar is Den Haag dé festivalstad bij uitstek. The Hague International Jazz Days is een nieuw muziekfestival dat op 30 april en 1 mei in verschillende theaters in de binnenstad wordt gehouden.
Op 5 mei viert Den Haag traditiegetrouw de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival op het Malieveld. Het festivalprogramma bestaat uit verschillende muziekpodia en een aantrekkelijke randprogrammering met debatten, toneel, literatuur, straattheater, film, kinderactiviteiten en een festivalmarkt.
Het Luchtkussenfestival is een vrolijk evenement op 5, 6 en 7 mei. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen stuiteren en losgaan op onder een stormbaan van 70 meter lang en een base-jump van zeven meter hoog. Voor de kleintjes tot en met vier jaar is er een eigen springdomein.

Strand

Op slechts een kwartier van de Haagse binnenstad ligt het Haagse strand: maar liefst elf kilometer kust van Scheveningen over het Zuiderstand naar Kijkduin. Een uniek gebied met een geheel eigen sfeer en het hele jaar door tal van attracties, musea en activiteiten. Den Haag aan Zee biedt een vrije blik op de horizon, fietsplezier in de duinen, frisse zeelucht en eindeloos uitwaaien.

Comments are closed.