Ontdek waarom de Nationale Museumweek veel aandacht genereerde

Ruim 350 musea hebben de afgelopen week actief deelgenomen aan de tweede Nationale Museumweek. Op tal van manieren is er aandacht gegeven aan de museale collecties die zij in huis hebben. Er werden zo’n 2500 unieke rondleidingen, lezingen en workshops georganiseerd. Heel Nederland kwam zo een week lang in het teken te staan van onze musea, onze kunst en ons erfgoed; “Ons Echte Goud”.

De Gouden Drinkhoorn, een pronkstuk van de Museumweek

De Gouden Drinkhoorn, een pronkstuk van de Museumweek

In vijf steden werden museale pronkstukken opgeblazen tot indrukwekkende en confronterende grootte. De Nationale Museumweek heeft in de traditionele media, zowel landelijk als regionaal, en op social media veel publiciteit gegenereerd.

 

ZIE OOK: Beleef de Maya’s in het Drents Museum

 

De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging, dé brancheorganisatie voor musea in Nederland. De vereniging wil zo veel mogelijk Nederlanders kennis laten maken met prachtige museumcollecties, met ons aller museumschatten: ons échte goud! Het beoogde resultaat is meer waardering voor museale collecties bij het grote publiek.

 

 

Mirjam Moll (manager collectieve promotie bij de Museumvereniging) kijkt met een positief gevoel terug op de afgelopen week:

Geweldig dat zoveel musea hebben meegedaan en duizenden vrijwilligers zich zo vol hebben ingezet. Met deze tweede Nationale Museumweek wilden we opnieuw zoveel mogelijk Nederlanders trots laten zijn op de museumschatten in hun buurt! Schatten die je verwonderen, verbazen of ontroeren. Ook dit jaar brachten we die letterlijk naar buiten, voor iedereen bereikbaar, voor iedereen zichtbaar. Ook voor hen die vrijwel nooit musea bezoeken.

De Nationale Museumweek 2017 zal plaatsvinden van 15 t/m 23 april 2017.

 

 

Comments are closed.