Tussen Kunst en Kitsch komt naar de Texelse Taxatie

Experts van het bekende tv-programma Tussen Kunst & Kitsch komen vrijdag 22 april naar het eiland voor de Texelse Taxatie. De taxateurs en kunstmakelaars zijn daar aanwezig op uitnodiging van ondernemersmagazine Zilt & Zakelijk. Wie benieuwd is of hij een kostbaar kunstvoorwerp in huis heeft, is tussen 19.00 en 21.00 uur welkom tijdens de bijeenkomst in De Pelikaan in De Koog.

Tussen Kunst en Kitsch komt naar Texel

Tussen Kunst en Kitsch komt naar Texel

Serviesgoed van oma, schilderijtjes van de rommelmarkt, gebruiksvoorwerpen of sieraden die al decennia in de familie zijn: ze mogen allemaal meegenomen worden naar de Texelse Taxatie, om daar te worden bekeken door de aanwezige experts.

 

ZIE OOK: Meestervervalser geeft lezing over vervalsing in de kunst

 

Aan de taxatie wordt meegewerkt door kunstmakelaars en taxateurs die samen op een breed terrein gespecialiseerd zijn. Jan Beekhuizen, die vorig jaar nog een taxatie van tinnen voorwerpen deed in Kaap Skil, heeft zich toegelegd op onedele metalen zoals tin en brons uit Europese landen van de 15e tot en met de 19e eeuw. Joseph Estié is gespecialiseerd in Delfts aardewerk, Europees porselein en aardewerk, zilveren voorwerpen en meubilair. Willem de Winter is een van dé kenners in Nederland op het gebied van 19e en 20e eeuwse Hollandse en Franse schilderijen. Texelaar Kim Kruk (juwelier bij Martin Tromp) beoordeelt sieraden. De begeleiding van de avond is in handen van Ronald Biesboer, eigenaar en operationeel directeur van Zilte Zaken.

 

 

De experts van Tussen Kunst & Kitsch zullen zo’n twee uur lang objecten duiden en op waarde schatten. Het leuke van de taxaties is niet alleen de constatering of de meegebrachte voorwerpen wel of niet kostbaar zijn; de informatie over de herkomst, de datering en het gebruik is eveneens interessant. Om de experts de gelegenheid te geven om zich daar op voor te bereiden, wordt ‘kunstbezitters’ gevraagd om zich van tevoren aan te melden via info@ziltezaken.nl en een foto van het betreffende voorwerp mee te sturen.

 

 

Comments are closed.