Beleef 13 activiteiten, 4 locaties en 300 winkels tijdens Leiden is OPEN voor Architectuur

Zondag 24 april is Leiden OPEN voor Architectuur! Het cultuurfestival dat winkelen combineert met cultuur, sluit hiermee de architectuurweek af, die plaatsvindt van 18 t/m 24 april. Tijdens OPEN voor Architectuur wordt gekeken naar de vorming van de regio, de bouw van een stad en wordt er vooruitgeblikt naar de toekomst.
open-jazz-leiden

Wereldse iconen en lokale helden

“Je kunt niet het nieuwe willen op een oude manier”. Een uitspraak van Daan Roosegaarde. Tijdens OPEN spreekt deze techno poëet in de Stadsgehoorzaal over zijn meeslepende sprookjesachtige projecten. Met een andere blik kijkt hij naar de toekomst. Net zoals kinderen dat doen. Kinderen van 8 t/m 12 jaar leren deze zondag in het Volkshuis onder begeleiding van het Technolab de beginselen van architectuur en ontwerp. Ze bouwen een duurzame stad met 3D materialen. Vrije inloop tussen 12.00 – 17.00 uur.

 

ZIE OOK: Ontdek de eerste resultaten van RembrandtLAB in Leiden

 

Winkelpuienparade

Kijk eens met andere ogen naar de binnenstad. Er zit zo veel geschiedenis achter die winkelpuien, vol onontdekte historische details. Erfgoed Leiden geeft gratis rondleidingen vanaf het Stadhuisplein.

 

 

Bovenstaande is maar een greep uit de hoogtepunten van Leiden is OPEN voor Architectuur. Kijk voor het volledige programma van Leiden is OPEN op de website.

OPEN is het culturele festival in en om de Leidse winkelstraten en is niet meer te missen op elke laatste zondag van de maand. Een overzicht van alle locaties en optredens is te vinden via www.leidenisopen.nl.

 

 

Comments are closed.