ESTA Amerika: dit is hoe je hem aanvraagt

Ga je naar Amerika? Dan heb je tegenwoordig een vooraf goedgekeurde reistoestemming van ESTA nodig. Deze reistoestemming bestel je gemakkelijk online bij E-Visums en betaal je gewoon met iDEAL. ESTA aanvragen worden 24 uur per dag 7 dagen per week verwerkt en verstuurd. Maar wat is een ESTA eigenlijk?
visum-amerika-esta

Visa Waiver Programma

Door de toenemende dreigingen heeft de USA als gevolg van het Visa Waiver Programma de grensbewaking aangescherpt. De regels om zonder visum naar Amerika te reizen zijn daarom ook aangescherpt. Valt een land onder het Visa Waiver Programma dan heb je niet per se een reisvisum nodig, maar wel een ESTA. Deze ESTA aanvragen kun je doen via de site E-visums.nl. De ESTA is geen visum maar een goedgekeurde reistoestemming, zodat staatsburgers uit landen die vallen onder het Visa Waiver Programma gewoon naar Amerika kunnen reizen, bijvoorbeeld voor zaken of een vakantie. Zo wordt reizen een stuk gemakkelijker als je even op en neer moet naar de USA.

 

ZIE OOK: Handig je ESTA aanvragen en betalen via iDeal

 

Visum of reistoestemming

Een visum of een reistoestemming zijn twee verschillende documenten en zeker niet hetzelfde. Heb je een visum dan heb je geen reistoestemming nodig. Het visum geeft namelijk al aan dat je toestemming hebt om naar Amerika te reizen en het land te bezoeken. Een reistoestemming is geen vervanging voor een visum. Het geeft je echter wel toestemming om naar de USA te komen voor een vakantie. Heb je een visum nodig – bijvoorbeeld omdat je gaat studeren of werken in Amerika – dan hoef je geen goedgekeurde reistoestemming aan te vragen.

 

 

Wie hebben er allemaal een reistoestemming nodig?

De goedgekeurde reistoestemming is geschikt voor kinderen (aan te vragen door een meereizende ouder), vakantiegangers en zakenlui. Eigenlijk is het geschikt voor iedereen die maar voor een korte tijd naar Amerika gaat. Ga je voor een langere tijd (langer dan bijvoorbeeld 3 weken) dan kun je beter een visum aanvragen.

ESTA aanvragen

Het aanvragen van een ESTA dient online te gebeuren. De aanvraag moet namelijk goedgekeurd worden door de Amerikaanse staat voordat je daadwerkelijk de ESTA in handen krijgt. Maar het kan een stuk gemakkelijker: vraag de reistoestemming gewoon aan via E-visums.nl. Het handige is dat je gewoon met iDEAL kunt betalen en wij doen de rest. Is je aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je van ons de ESTA. Alle aanvragen worden snel behandeld tussen de 1 en 72 uur. Het is zelfs mogelijk om een reistoestemming aan te vragen voor een nog niet specifiek vastgestelde datum. Een ESTA is namelijk twee jaar geldig of totdat het paspoort verloopt.

 

 

Gerust op reis

Door via onze services een ESTA aan te vragen, weet je zeker dat je met een gerust hart op vakantie of zakenreis kan naar Amerika. Dat wordt genieten van een heerlijke tijd, zonder je zorgen te maken of je wel naar dit prachtige land mag reizen. Fijne vakantie!

Comments are closed.