Beleef een weekend vol geluk in Heerlen

Tijdens Geluksweekend045 staat Heerlen een heel weekend in het teken van het delen van geluk. De tweede editie van het geluksweekend vindt plaats op zaterdag 23 april van 9 tot 17 uur (samen met D’r Heëlesje Joarmaat en de Uit-de-Kunstmarkt). En op zondag 24 april van 12 tot 17 uur.

Het geluksweekend in Heerlen

Het geluksweekend in Heerlen

Geluk zit overal in

‘De vraag is: waar word jij gelukkig van en wil je dat delen?’. Geluk zit vaak in kleine dingen; een ontmoeting, een gedicht, samen dansen of lekker knutselen. Door geluk te delen met anderen, verspreidt het zich verder. Zo ontstaan nieuwe verbindingen waar Parkstad mooier van wordt!

 

ZIE OOK: Heerlen is vet! Nieuw sportevenement zet Heerlen op de kaart

 

Zo werkt Geluksweekend045

In het centrum van Heerlen delen tal van mensen kosteloos waar ze zelf heel happy van worden en ze willen iedereen laten meegenieten van hun activiteiten. Zowel binnen als buiten. Er is van alles te beleven, er is keus uit zo’n 60 activiteiten. Zoals een heerlijke massage, zelfiekaarten maken, muziek (waaronder een optreden van Jack Vinders en van een salsaband), een mini-symposium over geluk met verhalen recht uit het hart, free hugs, allerlei workshops, een persoonlijke gelukswens. Ook voor kinderen zijn er allerlei activiteiten. We hebben vaste Geluksplekken, locaties waar je terecht kunt, maar eigenlijk willen we van de hele stad een grote Geluksplek maken.

 

 

Cocreatie en enthousiaste vrijwilligers

Geluksweekend045 komt tot stand door cocreatie en vele enthousiaste vrijwilligers. Zelfs de promotiemiddelen zijn voor een groot deel mogelijk gemaakt door cocreatie, naast sponsoring door onder meer Heerlen Mijn Stad. Zo is binnen 17 dagen via crowdfunding bij ‘Voor je buurt’ het volledige gevraagde sponsorbedrag opgehaald.

Het initiatief en de organisatie liggen bij Karin Pieper, Loes Deppe en Leo Noy die hiervoor Stichting Happiness045 hebben opgericht.

 

 

Loes Deppe:

Toen Karin Pieper mij op een zondagochtend in 2014 aan de koffie vertelde over het initiatief om een geluksweekend in Heerlen te organiseren, spitste ik meteen mijn oren. Zij was op zoek naar mensen die met haar dit geluksweekend vorm willen geven. Zonder verder na te denken heb ik me gemeld en ben nu voor het 2e jaar lid van het Geluksteam.

Na zijn pensionering in 2000 is Leo Noy 30 uur per week actief als vrijwilliger:

Ik heb eigenlijk alleen nog maar geknokt voor een beter, levendiger en leefbaarder Heerlen. Ik ben enorm trots op Heerlen anno 2016 en dat wil ik uitstralen en delen.

Voor Karin Pieper is deze tweede editie van het geluksweekend nu al geslaagd:

Het maakt mij gelukkig dat ik zo veel mensen leer kennen die Parkstad een stukje mooier willen maken door het beste van zichzelf te geven. Of het nu is door anderen te helpen, een rustpunt te bieden, de allerlekkerste wafels te maken, creatief te zijn, plezier te maken of het leven een positieve swing te geven. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Ik kijk uit naar het weekend waarin alles samen mag komen en Heerlen mag gaan bruisen van geluk!

Comments are closed.