Heerlen is vet! Nieuw sportevenement zet Heerlen op de kaart

Het is een nieuw en sterk groeiend fenomeen; obstakel races. In Heerlen gaat in mei de zwaarste obstakel-race in de Euregio van start. Naar verwachting 1500 lopers maken die zondag in Heerlen een onvergetelijk feest op een loodzwaar parcours.

De Urban Race in Heerlen

De Urban Race in Heerlen

Urban Race Heerlen

Op 17 mei 2015 vindt in Heerlen de URBAN RACE plaats. Een obstakel-race over 12 of 15 kilometer met 24 of met 40(!) hindernissen. Vanuit het stadshart, vanaf het Glaspaleis door de stegen van de binnenstad, via de parken naar het zandgroeve-gebied. Vandaar via de heuvels in de Groene Boord weer terug naar de stedelijke hoogbouw van de binnenstad.

Aan de rand van dit event zullen diverse dj’s, skaters, graffitti-spuiters en free-runners er met de nodige demonstraties een echt feest van maken.

 

 

De run

De vele hindernissen (gemiddeld staat er elke 500 meter één) zijn veelzijdig en vernieuwend. Met namen als Misty Mines, BoneCrusher, Try&KeepDry, Urban Wall en GetReadytoCrumble staat de deelnemers het nodige te wachten. In drie categorien kunnen de lopers van start; Easy Hiker, Concrete Runner en Titanium Racer bieden voor elke smaak de ruimte.

 

ZIE OOK: VVV Zuid-Limburg viert 130-jarig jubileum

 

Het initiatief wordt goed ontvangen in de regio: Er zijn al een groot aantal sportscholen die actief meedoen en een programma aanbieden om echt hierin mee te gaan, met een gerichte training.

Meer informatie: www.urbanrace.nl

Comments are closed.