Claimbewustheid onder 65+’ers laag

Mensen van boven de 65 claimen amper de kosten van hun vertraagde vlucht terug. Dit is een van de opvallende resultaten van onderzoek op basis van eigen data door Flight Claim. Minder dan 8 procent van de mensen die gebruik maakt van de dienst om de kosten van een vertraagde vlucht terug te claimen zijn ouder dan 65.

Ouderen zijn minder claimbewust

Ouderen zijn minder claimbewust

“Het is voor ons een opvallend resultaat”, vertelt Nathalie Beck, CMO Flight Claim. “De betreffende groep reist gemiddeld veel. Toch wordt bij vertraging relatief weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bij vertraging van hun vlucht de vergoeding te krijgen waar zij simpelweg recht op hebben. Flight Claim heeft als doel om ook deze groep mensen op hun rechten te attenderen.”

 

ZIE OOK: Reisverzekeraar biedt dekking eigen risico bij huurauto

 

Vooral uit Randstad

Uit de data blijkt verder dat de meeste gebruikers van diensten om kosten van vertraging terug te claimen in de Randstad wonen, namelijk ruim 60%. Relatief groot deel van de mensen dienen hun claim na een vertraging direct in op Schiphol of Eindhoven Airport; deze plaatsen volgen direct na de grote steden. Er wordt dan ook heel veel gebruik gemaakt van de mobiele telefoon om de kosten online terug te claimen.

 

 

Vrouwen in de meerderheid

Over de gehele breedte van de leeftijdsgroepen zijn het gemiddeld iets meer vrouwen dan mannen die gebruik maken van de rechten om kosten terug te claimen. Flight Claim voert het betreffende onderzoek per kwartaal uit.

Flight Claim

Flight Claim is een team van specialisten dat opkomt voor de rechten van luchtvaartpassagiers. Het team bestaat uit professionele en gespecialiseerde juristen die de regels kennen van het vakgebied. Zij vinden het belangrijk dat passagiers de compensatie krijgen waar ze recht op hebben en nemen graag de behandeling van de claim over om reizigers te ontlasten.

 

 

Comments are closed.