‘Selfie’ tussen de tulpen op Stationsplein Leiden

Afgelopen zondagavond zijn kunstenaars begonnen met het maken van een 3D tekening op het Stationsplein. In de tekening staat de tulp centraal, een symbool van Leiden, hoofdstad van de Bollenstreek en tegelijkertijd een verwijzing naar de Keukenhof.

Straattekening op Stationsplein is klaar

Straattekening op Stationsplein is klaar

De 3D tekening is onderdeel van de bloemencampagne waarin Leiden benadrukt het startpunt en de uitvalsbasis voor de bloemenregio te zijn. In de maanden april en mei kent Leiden een enorme toestroom aan bezoekers vanwege het bollenseizoen. Met de tekening wil Leiden Marketing de verbinding tussen stad en bloemen visualiseren. Het was immers Carolus Clusius die de eerste tulp naar Leiden bracht en deze in de Hortus botanicus plantte. Daarnaast verwijst de tekening naar de Keukenhof Express en het VVV. De Keukenhof Express verbindt tot half mei de stad Leiden direct met Keukenhof.

 

ZIE OOK: Kom naar de Flowers & Fashion expo in Keukenhof

 

Maak een ‘#LoveLeiden selfie’ tussen de tulpen

In de 3D tekening wordt een optische illusie met perspectief gecreëerd. Bij de juiste kijkhoek toont de 3D tekening een diepte effect, in de tulpenvelden, en een rechtopstaand realistisch object, de tulpen. Hierdoor lijkt het alsof iemand echt tussen of bovenop de tulpen(velden) staat. Wie de foto via social media plaatst, wordt gevraagd de hashtag #LoveLeiden te gebruiken.

 

 

Een 3D tekening ziet er op het eerste gezicht vaak vreemd en vervormd uit, het driedimensionale effect is alleen te zien wanneer vanaf het juiste kijkpunt wordt gekeken. De tekening is gemaakt met verf op waterbasis en kan zonder schade verwijderd worden. De tekening op het Stationsplein is tot 18 mei 2016 te zien.

 

 

Comments are closed.