Dit zijn de 5 leukste zomerfestivals in Denver

Nu de dagen langer worden en de lente de sneeuw langzaam verdrijft, maakt Colorado’s hoofdstad Denver zich klaar voor een zomer vol festivals. Denver kent een bruisend uitgaansleven en is een absolute must voor foodies, cultuurliefhebbers en iedereen met een passie voor outdoor activiteiten. De zomer is warm en zonnig in ‘The Mile High City’. Wij zetten de 5 leukste zomerfestivals op een rij.
red-rocks-park

Cherry Creek Arts Festival, 2 – 4 juli

Het Cherry Creek Arts Festival is een van de grootste en belangrijkste festivals in Denver. Het festival heeft door de jaren heen verschillende prijzen gewonnen en staat op de nationale evenementenkalender van Amerika. Dit driedaagse festival trekt meer dan 350.000 bezoekers en draait om visuele, culinaire en beeldende kunst. De sfeer is open en laagdrempelig; beroemde kunstenaars maken makkelijk een praatje met geïnteresseerden. Eet een hapje, neem een drankje en geniet van alle speciale exposities, straattheater, optredens en live entertainment.

 

ZIE OOK: Ontdek het Tenerife Walking Festival 2016

 

75ste jubileum Red Rocks Park en Amfitheater

Red Rocks is een wereldberoemde en geliefde outdoor concertlocatie, gelegen op slechts een halfuurtje rijden van Denver. Red Rocks is een natuurlijk amfitheater met perfecte akoestiek, gelegen in een prachtig park dat al jaren de grootste artiesten trekt. Dit jaar viert Red Rocks haar 75e verjaardag met een geweldige line up aan muzikanten waaronder: Bob Dylan, Thievery Corporation, My Morning Jacket, Avett Brothers, DeVotchKa met The Colorado Symphony en vele anderen. Het park waarin het amfitheater ligt heeft daarnaast prachtige wandel- en fietspaden voor wie graag de natuur in trekt. Red Rocks is dagelijks open. Probeer hier zeker een concert bij te wonen tijdens je trip naar Colorado!
red-rocks-75-anniversary

 

 

Denver Chalk Art Festival, 4 & 5 juni

Dit tweedaagse festival is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest geliefde festivals in de stad. Meer dan 200 professionele artiesten, amateurs en studenten laten hun talenten zien en toveren Larimer Square om tot een kleurrijk tafereel. Uren steken ze in het namaken van meesterwerken of creëren van eigen werk en dat allemaal met stoepkrijt! Er is live muziek, eten en drinken en natuurlijk kan je de artiesten spreken die de straat omtoveren tot een groot schouwspel.

Denver PrideFest 18 & 19 juni

Denver’s PrideFest wordt georganiseerd door The Center, het LGBT Community Center van Colorado, en trekt jaarlijks meer dan 250.000 bezoekers. Naast de bekende parade is er veel live muziek, eten, drinken en entertainment en worden er feesten georganiseerd voor jong en oud. Denver’s PrideFest behoort tot de top 10 van Amerika’s gay festivals.

Underground Music Showcase (UMS), 28 – 31 juli

De Underground Music Showcase is het populairste muziekfestival in Denver en is een platform voor meer dan 400 artiesten en bands die optreden in meer dan 15 verschillende locaties door de stad. De line up van 2016 bestaat onder andere uit: Thee Oh Sees, Allah Lahs en Policia en lokale helden: The Yawpers, The Bright Light Social Hour, Strawberry Runners en meer.

Ontdek Denver’s wijken en kunstdistricten

Denver heeft zeven wijken en kunstdistricten, met elk een eigen persoonlijkheid en verschillende attracties om te ontdekken. Van de Golden Triangle met wereldberoemde musea tot het hippe RiNo (River North) waar stoere, kleurrijke streetart en eettentjes het straatbeeld sieren. Voor meer informatie over de wijken, een interactieve kaart, video tours en evenementenkalenders, check Visit Denver’s: Neighborhood Guides.

 

 

Comments are closed.