Ontdek het Tenerife Walking Festival 2016

Van 29 maart tot 2 april wordt in Tenerife voor de tweede keer het Tenerife Walking Festival georganiseerd. Met honderden deelnemers uit heel Europa is het na 1 jaar al een van de grotere wandelevenementen in Europa. Deelnemers hebben de keuze uit 15 verschillende wandelingen die heel Tenerife doorkruisen, maar de festiviteiten omtrent het festival vinden plaats in Puerto de la Cruz.
tenerife-walking-festival-2016

Het Tenerife Walking Festival wil een rol vertolken waarbij gezonde activiteiten overdag worden gekoppeld aan sociaal-culturele activiteiten in de avond.

15 routes

Wandelen door de diversiteit van de natuur in Tenerife staat uiteraard voorop bij dit festival. Deelnemers hebben in de drie dagen van het festival de keuze uit 15 verschillende routes. Zowel door het vulkanische landschap, langs de spectaculaire kustlijn of door de bossen. Eén wandeling vindt plaats in het donker.
Naast het wandelen is er veel aandacht voor cultuur, het is tenslotte een festival. Alle festiviteiten rondom het Tenerife Walking Festival vinden plaats in Puerto de la Cruz, de gemeente die het festival dit jaar organiseert.

 

ZIE OOK: Wandelen en wintersport in het Reuzengebergte

 

Groots eindfeest

In Puerto de la Cruz is uiteraard een officiële opening van het festival gepland. Daarnaast zijn er dagelijks voorstellingen en lezingen en wordt het festival op 2 april afgesloten met een groots feest. Alle activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk en gratis, want het is ook de bedoeling dat de lokale bevolking aan het festival deelneemt. Respect voor natuur, duurzaamheid en sociale contacten zijn dan ook sleutelbegrippen bij dit festival.

 

 

 

 

Comments are closed.