Tulpdoop voor Estavana Polman in Keukenhof

Ter ere van de prestatie van het Nederlands Dames Handbalteam is door een van de boegbeelden van het team, Estavana Polman, op zaterdag 9 april in Keukenhof een tulp gedoopt. De nieuwe “Tulipa Estavana” is een prachtig helder rode triumph tulp, die 11 jaar geleden is ontwikkeld.

De handbalster met haar Tulipa Estavana

De handbalster met haar Tulipa Estavana

De tulp is afkomstig van Maveridge International BV uit Sint Maarten. Bart Siemerink, directeur Keukenhof, benadrukte de positieve Holland uitstraling van sport en bloemen over de gehele wereld.

 

ZIE OOK: Ontdek de Gouden Eeuw in Keukenhof

 

2016 is een bijzonder jaar voor het Nederlands Dames Handbalteam. Na in december 2015 al de zilveren medaille op het WK te hebben gewonnen en heel Nederland in de ban was van de handbalsters, is het team in 2016 door gegaan met successen neerzetten. Het Nederlands damesteam heeft zich via het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Metz overtuigend geplaatst voor de Olympische Spelen. Deze zijn van 5 t/m 21 augustus in Rio de Janeiro. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een Nederlands handbalteam mee doet aan de Olympische Spelen.

 

 

Comments are closed.