Ontdek de Gouden Eeuw in Keukenhof

De 67ste editie van Keukenhof is officieel geopend in aanwezigheid van het Meisje met de Parel. In 2016 is het thema “De Gouden Eeuw”; de periode waarin de wereld ontdekt werd en de handel floreerde.
gouden-eeuw-keukenhof

Vanaf donderdag 24 maart tot en met maandag 16 mei is het mooiste lentepark ter wereld geopend. Keukenhof staat nu al volop in bloei.

Gouden Eeuw

Er is dit seizoen veel dat de Gouden Eeuw en Keukenhof verbindt. Hoogtepunt in het themajaar is een bloembollenmozaïek van ruim 250m2 en gemaakt van honderdduizend tulpen, muscari en krokussen. De bloemenshows laten prachtige combinaties zien tussen tienduizenden bloemen en de 17e eeuwse schilderijen. Nieuw in 2016 zijn een Gouden Eeuw inspiratietuin en een Delfts blauwe tuin.

 

ZIE OOK: De Gouden Eeuw: een inspiratie voor thema Keukenhof 2016

 

In zijn welkomstwoord ging Bart Siemerink, directeur Keukenhof, ook in op andere vernieuwingen in het park zoals de tweede snijtulpenshow, de natuurtuin en de tentoonstelling in het orchideepaviljoen Flowers & Fashion. Op het programma stond tenslotte een optreden van Le Concert d’Apollon.

 

 

Dit jaar verwacht Keukenhof 800.000 bezoekers uit 100 landen. Van donderdag 24 maart t/m maandag 16 mei 2016 is het park voor het publiek toegankelijk.

 

 

Comments are closed.