Thais nieuwjaar: Traditioneel en spectaculair

Oud & Nieuw in april? Jazeker! Ieder jaar wordt in Thailand Songkran gevierd, het traditionele Nieuwjaar en de belangrijkste feestdag van het land. Een traditietrouw familiefeest vol gezelligheid en plezier. Dit jaar staat de meest spectaculaire viering van het Songkran festival ooit op het programma. De opening van het festival vindt plaats op 10 april en het festival zelf duurt van 13 tot en met 15 april. Songkran is spektakel wat je niet mag missen!

Het Songkran festival

Het Songkran festival

Culturele tradities

De openingsceremonie op zondag 10 april leidt je door de mooiste en meest historische plekken van Bangkok. De parades laten allerlei culturele elementen zien en vertellen alle verhalen en mythes achter het Thaise Nieuwjaar. De Songkran viering van 2016 wordt de grootste en meest spectaculaire tot nu toe. Thailand wil bezoekers het echte Thaise Nieuwjaar laten ervaren, hoe het wordt gevierd in verschillende delen van het koninkrijk en hoe dit in de loop der tijd is veranderd. De ceremonie in Bangkok laat de culturele diversiteit en het erfgoed van elke Thaise regio zien, zodat bezoekers zelf kunnen kiezen waar in Thailand ze Songkran willen vieren en zo hun reis kunnen plannen.

 

ZIE OOK: Thailand populairste backpackbestemming

 

Sawa Dee Bhee Mai!

Dit jaar worden er 2,64 miljoen bezoekers verwacht, waarvan bijna een half miljoen buitenlandse toeristen. Het Thaise Nieuwjaar staat officieel in het teken van tempelbezoeken, het wassen van Boeddhabeelden met geparfumeerd water en het eren van de ouderen in de samenleving. Dit zijn nog steeds belangrijke onderdelen van Songkran, maar het straatbeeld wordt tegenwoordig vooral gedomineerd door de vele watergevechten waarbij droog blijven echt geen optie is. Overal is het feest en kijk vooral niet gek op als iemand poeder in je haar probeert te smeren en “Sawa Dee Bhee Mai!” roept, oftewel Vrolijk Nieuwjaar! Songkran is het perfecte festival om feest te vieren en plezier te maken en dat allemaal in het land van de glimlach!

 

 

Comments are closed.