Fiets 1.332 kilometer rondom IJsland tijdens 5e WOW Cyclothon

Leuk nieuws voor de Nederlandse fietsfanaten! Van 15 tot 17 juni 2016 brengt de jaarlijkse WOW Cyclothon voor de 5e keer fanatieke fietsers naar IJsland voor een non-stop estafetterace op The Ring Road, een 1.358 kilometer lange route rondom het hele eiland. Het sportevenement is opgericht en gesponsord door de CEO van WOW air, Skúli Mogensen. Een unieke kans om IJsland op een andere manier te ontdekken, individueel of in teamverband!

De IJslandse cyclothon

De IJslandse cyclothon

Non-stop estafette

De non-stop estafette race is de enige in zijn soort in IJsland, de drie dagen lange wedstrijd vindt plaats tijdens de legendarische midzomernacht tijd. In deze periode is het 24 uur licht op IJsland en kunnen alle deelnemers van de WOW Cyclothon van dit natuurwonder genieten. De race wordt vaak binnen 48 uur afgerond door het winnende team. Teams bestaan uit 4 of 10 fietsers, gevolgd door hun volgauto. Door de B-categorie teams die de kortste afstand per persoon rijden met maximaal 10 fietsers, kunnen ook minder ervaren wielrenners deelnemen. Voor de echte die-hards die op zoek zijn naar de uitdaging van hun leven in onvoorspelbare omstandigheden is de solo categorie beschikbaar.

 

ZIE OOK: Ontdek het prachtige IJsland met een WOW air stopover

 

Indrukwekkende landschappen

Beginnend in Reykjavik, voert de uitdagende route de deelnemers langs de mooiste landschappen van IJsland onder de middernachtzon, waaronder gletsjers, machtige watervallen, de spectaculaire kustlijn, fjorden, nationale parken en opvallende vulkanen. Ver in het oosten van IJsland is een 29 km onverhard gedeelte van de route waar de fietsers echt een mountainbike nodig hebben.

 

 

Fervent fietser

Skúli Mogensen, oprichter en CEO van WOW air – zelf een fervent fietser – begon de WOW Cyclothon in 2012 en doet elk jaar mee met mede-oprichter Magnús Ragnarsson, zij zijn in 2012 zelfs als tweede geëindigd.
De WOW cyclothon zamelt elk jaar geld in voor goede doelen. Vorig jaar werd maar liefst €143.186 opgehaald voor het Academisch Ziekenhuis bij Kleppur, in de buurt van Reykjavik.

De inschrijving is nog open tot 1 mei, en staat open voor fietsers van alle niveaus. Alle leden van de winnende mannen- en vrouwenteams worden beloond met vliegtickets van hoofdsponsor WOW air.

 

 

Comments are closed.