Het nieuwe ms Koningsdam pinnacle-class schip officieel overhandigd

Met een officiële ‘Handover Ceremony’, lunch en feest voor de scheepswerf medewerkers, vierde Holland America Line aan boord van het nieuwe ms Koningsdam op 2 april op de Fincantieri scheepswerf in Marghera, Italië, de oplevering van het schip. Daarna vaarde het schip op 3 april vanaf de werf richting Civitavechhia (Rome) voor haar ‘Premier Voyage’, die morgen vertrekt.

Het nieuwe ms Koningsdam

Het nieuwe ms Koningsdam

Aanwezig bij de ceremonie was de Italiaanse minister van Infrastructuur en Transport, Graziano Delrio. Hij sprak zijn waardering uit over de langdurige relatie tussen Carnival Corporation, waar Holland America Line toe behoort, en Fincantieri. Andere sprekers waren Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, en Arnold Donald, CEO van Carnival Corporation. Er werd een video getoond waarop te zien was hoe de Italiaanse vlag werd verwisseld voor de Nederlandse vlag, waaronder elk Holland America Line schip vaart. Ook werd door Fincantieri aan kapitein Emiel de Vries een fles uitgereikt, met het eerste water ooit dat de romp van het ms Koningsdam aanraakte.

 

ZIE OOK: Costa verdubbelt aantal cruises naar Mauritius, Seychellen, Madagascar en Réunion

 

“ De officiële ‘Handover Ceremony’ was een festiviteit volgend op jaren van plannen en hard werken, die in de bouw van ons prachtige nieuwe schip zijn gegaan. Daarnaast was het een gelegenheid om iedereen te eren die deze dag mogelijk heeft gemaakt”, zei Orlando Ashford, president van Holland America Line. “ Hartelijk dank aan Fincantieri voor het zijn van een exceptionele partner. Het was een geweldig uitzwaaimoment op zondag toen het schip de werf verliet. We kijken uit naar de start van de bouw van ons tweede Pinnacle-class schip dat aan het eind van 2018 wordt opgeleverd”.

 

 

Na de officiële ceremonie werden de scheepswerf medewerkers met hun families aan boord uitgenodigd om het volbrachte werk van de afgelopen twee jaar te vieren. De gasten genoten van een diner in de Lido Market en zagen een show in de World Stage, waarbij de 270 graden LED projectie van dit theater kon worden ervaren. Een scheepstour gaf medewerkers de kans om het eindresultaat ook aan hun families te tonen.

 

 

Het schip vertrok op 3 april vanuit de scheepswerf, koers zettend naar Civitavecchia (Rome) voor haar ‘Maiden Voyage’ op 8 april. Hierop volgt een reeks Mediterrane cruises. Op 20 mei zal in Rotterdam de doopceremonie plaatsvinden.

Comments are closed.