Ontdek waarom The Vincent Award 2016 niet door gaat

De internationale jury en organisatie van The Vincent Award maken bekend dat The Vincent Award 2016 niet door zal gaan. De jury heeft deze beslissing genomen na recente gebeurtenissen en de terugtrekking van twee genomineerden.

The Vincent Award

The Vincent Award

In januari 2016 maakte de organisatie van The Vincent Award bekend dat twee kunstenaars zich alsnog terugtrekken als genomineerde voor The Vincent Award 2016. Lees hier meer over de terugtrekking. Voor een van de kunstenaars bleek het geschil tussen kunstenaar Danh Vo en de verzamelaar Bert Kreuk, wiens collectie in 2013 in het Gemeentemuseum was te zien, de reden tot de terugtrekking. Naar aanleiding van dit nieuws ontstond een brede publieke discussie over dit geschil, waarin het museum slechts getuige was, maar geen partij.

 

ZIE OOK: TENT Academy Awards 2013 Rotterdam

 

De jury meent dat deze discussie de aandacht voor de intenties van de prijs wegneemt; en op de lange termijn een negatief effect kan hebben voor de genomineerde kunstenaars. Omdat de prijs het tegenovergestelde nastreeft, heeft de jury in nauw overleg met De Broere Charitable Foundation besloten The Vincent Award 2016 te staken.

In 2018 zal een nieuwe editie van The Vincent Award worden georganiseerd.

 

 

Comments are closed.