TENT Academy Awards 2013 Rotterdam

In juli dingen afstuderende kunstenaars weer mee naar de TENT Academy Award 2013, de prijs voor de beste eindexamenvideo, -film of -animatie. De winnaar wordt op vrijdag 12 juli bekendgemaakt tijdens de feestelijke awardshow in een Rotterdamse bioscoop. Met dit jaar Griekenland als gastland maken Griekse afstuderende kunstenaars kans op de Best Foreign Film Award.

tent_rotterdam_academy_awards

Jury 2013

De internationale jury bestaat dit jaar uit Angelique Spaninks (directeur MU, STRP festival Eindhoven), Inke Arns (artistiek directeur Hartware MedienKunstVerein, Dortmund), Wim Waelput (directeur KIOSK, Gent) en Katerina Gregos (artistiek leider Art Brussels).

Over de TENT Academy Awards 2013

In een kunstenveld dat onder druk is komen te staan, is het voor TENT belangrijk om jong talent in een relatief moeilijk toegankelijke categorie te ondersteunen. De TENT Academy Awards geeft pas afgestudeerde kunstenaars de kans zich te profileren voor vakdeskundigen, film- en kunstliefhebbers. Dit jaar worden de werken van de Nederlandse afstuderende kunstenaars samengebracht met werken van jonge kunstenaars uit Griekenland, momenteel een van de brandhaarden van de economische crisis. Hoe kijken startende Griekse kunstenaars aan tegen het leven dat op hen ligt te wachten? De competitie geeft uiteindelijk ook inzicht in wat jonge kunstenaars van hun toekomst verwachten.

tent_rotterdam_logo

Over TENT in 2013

Waarde, en wat waarde betekent, is een begrip dat als rode draad loopt door de programmering van 2013. In een dynamische reeks tentoonstellingen, activiteiten en lezingen vraagt TENT zich af of het begrip waarde enkel in geld en getallen kan worden uitgedrukt. TENT Rotterdam is een platform voor Rotterdamse hedendaagse kunst.

Bezoekersinformatie

Awardshow: vrijdag 12 juli 2013
Tentoonstelling in TENT: 12 juli – 18 augustus 2013
Gastland: Griekenland
Meer informatie op: www.tentrotterdam.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.