Ontdek het fietsarrangement in kader van mijlpaal bijzondere schrijver

Ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van de Deurnese schrijver Toon Kortooms, is 2016 uitgeroepen tot themajaar. In Deurne, Palet van De Peel, vinden tal van bijzondere evenementen plaats die speciaal in het teken staan van de streekromanschrijver. Fietsliefhebbers komen aan hun trekken met een speciaal fietsarrangement. Ook wordt er een gratis fietsdag georganiseerd.

Fietsen in de Peel

Fietsen in de Peel

Fietsarrangement 1 mei t/m 30 sept

Gedurende het fietsseizoen biedt VVV Deurne in samenwerking met toeristisch-recreatieve ondernemers een bijzonder fietsarrangement door het land van Toon Kortooms. Inclusief fietsroute, fietshuur, lunch in drie gangen op 3 locaties, entree Toon Kortoomsmuseum én kortingsbonnen voor De Wieger en enkele horecagelegenheden.

 

ZIE OOK: Ontdek de rijke geschiedenis van Duitsland op de fiets

 

Fietsen door het land van Toon Kortooms

De Peel werd door streekromanschrijver Toon Kortooms ‘het mooiste land ter wereld’ genoemd! Laat je verrassen door een fascinerend landschap met prachtige vergezichten en schilderachtige dorpjes met vaarten, kanalen en ophaalbruggetjes. Ontdek de voormalige woeste hoogveengronden en andere sporen van het verleden in Deurne en De Peel. Het land, de turfontginning en de mensen gaven Toon Kortooms inspiratie voor zijn romans, die veelal De Peel als decor hebben. In zijn boeken voel én beleef je De Peel. De route brengt je langs de mooiste plekjes, ideaal om De Peel en het land van Toon Kortooms te ontdekken!

 

 

Toon Kortooms Fietsdag

Op zondag 17 juli a.s. organiseert VVV Deurne een gratis fietsdag. Deelnemers aan de Toon Kortooms Fietsdag maken een aantrekkelijke tocht door De Peel, het land waar Toon Kortooms van hield en veel over schreef. Onderweg kunnen de fietsers op velerlei locaties afstappen. De fietsdag is inclusief gratis fietsroute van VVV Deurne, gratis entree diverse bezienswaardigheden zoals Deurnese molens, musea en natuurlijk het Toon Kortooms Park.

 

 

Starten vanaf VVV of Toon Kortoomspark

De fietsroute kent twee startlocaties. Deelnemers kunnen beginnen bij het Toon Kortooms Park, maar ook starten bij VVV Deurne. Aan de route onder meer het voormalig woonhuis, praktijk en atelier van schilder-dokter Hendrik Wiegersma, De Wieger museum-podium. In het oude kerkdorpje Zeilberg kun je terug in de tijd met een kijkje in het museumpje m’n Hökske en de Zeilbergse Molen Maria-Antoinette.

Comments are closed.