Volmondig ‘ja’ tegen 2-weekse meivakantie

Onder vakantieboekende consumenten heeft GfK een steekproef gehouden. Deze potentiële reizigers kregen de vraag voorgelegd of de 2-weekse meivakantie die veel scholen hanteren aanleiding is tot het boeken van een buitenlandse vakantie in de periode eind april/begin mei. Bijna 40% beantwoordde deze vraag met een volmondig ‘ja’.

In mei lekker op vakantie

In mei lekker op vakantie

Deze reactie verbaast de ANVR niets. Bij de reisbrancheorganisatie zijn zo’n 275 reisorganisatoren en 1100 reisbureaus aangesloten. Frank Oostdam, directeur van de dit jaar 50-jarige ANVR: “Wij pleiten al langer voor het invoeren van een centraal vastgestelde 2-weekse meivakantie. Ook het rapport van Regioplan dat al eerder in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is gepubliceerd om de huidige regelingen onder de loep te nemen, laat zien dat er een breed draagvlak is voor een verplichte 2-weekse meivakantie”.

 

ZIE OOK: Tips geld besparen op vakantie

 

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs heeft eerder in de media al laten weten voorstander te zijn en mogelijk 2 weken landelijk vast te leggen, waarmee hij ook de ouders tegemoet komt.

 

 

Ook de boekingen in de afgelopen maand laten in de GfK/ANVR Travelscan, een boekingsstatistiek, zien dat de meimaand de meest populaire maand was om een vakantie te boeken.

 

 

Comments are closed.