Tulp Festival Amsterdam losgebarsten

Het Tulp Festival Amsterdam, dat afgelopen vrijdag van start ging, trok het eerste weekend al veel belangstelling. Amsterdammers en bezoekers van de hoofdstad konden op verschillende locaties genieten van een kleurrijk schouwspel van duizenden tulpen in grote bakken. Nu de lente doorzet zullen in de komende periode ook steeds meer tulpen in de volle grond losbarsten.

Het tulpenfestival in Amsterdam

Het tulpenfestival in Amsterdam

In totaal zullen er in april – en zolang ze blijven bloeien – tijdens het Tulp Festival 500.000 tulpen te zien zijn, in 400 soorten, op 60 locaties in de stad.

 

ZIE OOK: De Tulp in Nederland en in de Keukenhof

 

Voor iedere Amsterdammer een tulp

Van oudsher is Amsterdam verbonden met de legendarische tulp, maar de laatste decennia is de bol steeds meer uit het straatbeeld verdwenen. Tulp Festival stelt zich daarom ten doel de tulp weer zichtbaar te maken in de stad met de wens uiteindelijk voor iedere Amsterdammer een tulp te planten. Dat zijn ruim 800.000 tulpen, een droom die ooit werkelijkheid moet worden. Dit jaar zijn er een half miljoen tulpen geplant in de volle grond en potten.

 

 

Waar, wanneer en hoe

Voor het tweede jaar heeft Amsterdam zijn eigen Tulp Festival. Gedurende de maand april, of zolang als de tulpen bloeien, is er een route te gaan te voet of met de fiets langs parken en pleinen, lanen en grachten, tuinen en perken waar tulpen in de volle grond staan, of in fraaie, grote potten. Er is een keuze gemaakt uit de meest interessante locaties in de openbare ruimte van Amsterdam en voor tuinen van markante gebouwen in de Stadsdelen Zuid, Centrum, Noord en Oost. In het afgelopen najaar zijn duizenden bollen geplant die in april zullen bloeien. De openbare ruimte is uiteraard vrij toegankelijk, voor de musea gelden de normale toegangstarieven. Laat je verleiden door de explosie van soorten en kleuren en inspireren tot het planten van tulpen volgend najaar, zodat ze volgend voorjaar bloeien.

 

 

Comments are closed.