Ontdek wat er deze zomer te doen is in Tirol

Het winterseizoen heeft lang geduurd, maar nu staat in Tirol toch echt het voorjaar voor de deur. Ook deze zomer heeft het hart van de Alpen weer veel nieuws in petto: klim- en klauterplezier voor kids, een nieuw motormuseum op meer dan 2.000 m hoogte en avontuurlijke wandel- en mountainbike trails door het Tiroler berglandschap. Wandelaars die graag goed voorbereid de bergen in gaan, kunnen gratis een collectie wandelkaarten bestellen.

Länder Enduro Trail © Nauders

Länder Enduro Trail © Nauders

Klimmen en klauteren in Tannheim

Tannheim is deze zomer de plek waar kinderen hun klim- en klauterkunsten vertonen. Hier opent een nieuw avonturenpark van meer dan 350 m2 met onder meer een boulderruimte met 4 meter hoge klimwanden. Verder leven klimliefhebbers zich uit op een 7 meter hoge voorklimwand, waarbij de klimmer zelf het touw mee naar boven neemt en die geschikt is voor zowel minder ervaren klimmers als kinderen. De echte durfal waagt zich aan de klim van de 16 meter hoge toren op het buitenterrein.

 

ZIE OOK: Ontmoet de koning van het woud in Tirol

 

Klimpad Mayrhofen

Klimmen is voor kinderen een spannende, maar soms ook lastige uitdaging. Daarom opent in Mayerhofen het eerste kinderklimpad met vele klimattracties en -elementen. Kleine klauteraars leren om te gaan met hun klimuitrusting, leren op speelse wijze de regels van het klimmen en brengen het geleerde in praktijk op het speciale oefenterrein. Naast het klimpad bevindt zich ook een klimpark. Kinderen hebben via het klimpad toegang tot het park en vica versa.

 

 

Nieuwe themawereld kabouterpark

Het kabouterpark in Sillian breidt uit met een nieuwe sectie in Heinfels: de kabouter waterwereld. Het nieuwe themagedeelte is verbonden met het kabouterpark in Sillian middels een 1,5 kilometer lang avonturen- en sprookjeswandelpad dat door een bos voert. De waterspeelplaats met sluizen, waterpompen, molens, een Kneipp-bassin en barbecueplaats is het hoogtepunt van de nieuwe themawereld.

 

 

Grenzeloos mountainbiken door drie landen vanuit Nauders

Mountainbikers kunnen deze zomer hun hart ophalen met de 3-Länder Enduro Trails in Nauders. Rondom de Reschenpass liggen meer dan 20 kilometer aan mountainbike trails klaar om ontdekt te worden. Bijna alle routes zijn grensoverschrijdend en het merendeel van de routes voeren door drie landen: Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Wie relaxed aan de tocht wil beginnen, neemt de lift naar boven die naar het startpunt van de trail voert. Het parcours wordt continu uitgebreid: momenteel zijn er 12 trails af te leggen, in de toekomst bestaat het 3-Länder Enduro Trails uit 22 routes.

Opening historisch wandelpad Kaiserschützenweg

Deze zomer wordt in Tirol het historische wandelpad Kaiserschützenweg heropend. De Kaiserschützenweg leidt vanaf de vesting in Nauders door het bos naar de stuwdam waarbij 500 hoogtemeters worden overbrugt. Dit 2 kilometer lange pad is in de Eerste Wereldoorlog aangelegd. De lange geschiedenis van de route is terug te zien in de ruïnes en grotten die wandelaars onderweg tegenkomen.

Must-visit voor motorfreaks: het hoogstgelegen motormuseum van Europa

Op 2.175 m hoogte wordt het nieuwe Top Mountain Crosspoint geopend, het hoogstgelegen motormuseum van Europa. Het museumterrein beslaat meer dan 2.600 m2 en staat boordevol bijzondere tweewielers met onder andere exemplaren van Mottoguzzi, Brough Superior, MV Augusta, Zündapp en natuurlijk Harley Davidson. Naast bijzondere motoren zijn er ook enkele exclusieve auto’s te bewonderen zoals een Ferrari California Spider, een Porsche 959 en een Lotus 23 B.

Comments are closed.