Ontmoet de koning van het woud in Tirol

Ooit een roedel van meer dan honderd herten gezien? In het wild? Hotel Post in Lermoos biedt deze winter tweemaal per week de mogelijkheid om talrijk wild te spotten. Tijdens de sneeuwperiode in Oostenrijk worden edelherten en hun hindes bijgevoerd. Dan is het mogelijk om de dieren in hun eigen territorium te observeren en de koning van het woud te ontmoeten. Een woudgids vertelt interessante wetenswaardigheden over het leven en overleven van het wild in de winter.

De koning van het woud in Tirol

De koning van het woud in Tirol

Je krijgt een Schwarovski verrekijker mee, zodat je de dieren goed kunt observeren. Voor de liefhebbers is het mogelijk om aansluitend een sneeuwschoenwandeling te maken onder leiding van de gids. Hij leert je de techniek van het wandelen met sneeuwschoenen.

 

ZIE OOK: Ötzi, Sissi en goede wijn. La dolce vita in Zuid-Tirol

 

Na een korte instructie loop je met de stokken in de hand over het maagdelijke sneeuwlandschap en door uitgestrekte bossen. Je speurt naar sporen van wilde zwijnen, herten en andere wouddieren. Hier geniet je van frisse berglucht midden in de ongerepte natuur.

 

 

Comments are closed.