Ontdek waarom Eindhovenaren meer gaan fietsen

Om meer inwoners, bezoekers en werknemers in Eindhoven op de fiets te krijgen heeft het college van burgemeester en wethouders op 29 maart jl. de Agenda Fiets vastgesteld. Samen met diverse externe organisaties, waaronder de fietsersbond, Metropoolregio Eindhoven, fietsbranche, FOE, bewonersvertegenwoordiging, Eindhoven 365, OVO, Gemeente Helmond en de Provincie Noord-Brabant, heeft de gemeente voor de komende tien jaar zes speerpunten vastgelegd. Met de realisatie van deze speerpunten moet het nog aantrekkelijker worden om in Eindhoven te fietsen.

Meer fietsen in Eindhoven

Meer fietsen in Eindhoven

Eindhoven op weg

Wethouder Visscher: “De fiets hoort bij een schone en gezonde stad. Als meer mensen de fiets pakken en de auto laten staan, gaat de luchtkwaliteit in de stad met sprongen omhoog en is de binnenstad voor iedereen beter bereikbaar. De Agenda Fiets is een belangrijk onderdeel van het mobiliteitsbeleid van Eindhoven. Deze Agenda bepaalt de prioriteiten voor fietsinvesteringen in de komende tien jaar.”

 

ZIE OOK: Eindhoven=King, Koningsdag 2015

 

Speerpunten

De zes speerpunten voor fietsen in Eindhoven zijn de komende jaren het fietsparkeren, aanleggen en verbeteren van snelfietsroutes, verbeteren van doorstroming bij verkeerslichten, ruimte geven aan innovatieve experimenten, het stimuleren van fietsgebruik en monitoring en evaluatie. Uiteraard is de verkeersveiligheid van fietsers een belangrijke randvoorwaarde bij al deze speerpunten.

 

 

Voorbeelden

Er wordt op dit moment al volop gewerkt aan het verbeteren van de fietsvoorzieningen in de stad. Bijvoorbeeld aan de aanleg van twee ontbrekende stukken van de snelfietsroute op de Bilderdijklaan en Stoutheuvel en aan de bouw van een fietsparkeergarage met verdiepingen (fietsflat) bij Neckerspoel. Maar denk ook aan de ontwikkeling van een Eindhovense fietskaart met alle fietsvoorzieningen er op of het plaatsen van meer fietstellers, zoals op de Nachtegaallaan. Deze fietsteller levert waardevolle informatie op over het gebruik van de fiets in de stad. De agenda bevat dus concrete verbeteringen op de korte termijn, maar ook een verlanglijstje voor de verdere toekomst. Zoals bijvoorbeeld een fiets-voetgangersbrug van het station naar de TU/e. Voor deze wensen is nog geen concreet plan of budget.

 

 

Comments are closed.