Ischgl: ‘The place to be’ voor voorjaarsskiërs

Recent gevallen sneeuw, langere dagen, lentezon en een bomvol evenementenprogramma; perfecte condities voor voorjaarsskiën in Ischgl. De hele maand april is er nog veel te beleven in de lifestyle bestemming van de Alpen. Begin van de maand strijden ’s werelds beste up coming snowboarders in het Snowpark tijdens de World Rookie Finals om een startbewijs voor de ‘Ticket to Ride’-tour. Op 24 april vindt bij Alp Trida het voorjaarsconcert met de Duitse rapper Cro plaats en zaterdag 30 april sluit MUSE het winterseizoen in Ischgl af met een gratis concert op de piste.

Völkl World Rookie Finals in Ischgl

Völkl World Rookie Finals in Ischgl

Goede sneeuwcondities, lentezon en muziek op de piste: april is een heerlijke periode voor voorjaarsskiën. Het sneeuwzekere Ischgl heeft naast perfecte ski-condities, ook nog een bomvol evenementenprogramma. ‘s Ochtends skiën en ’s middag genieten van sportevenementen of open-air concerten op de piste. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000 m, is de sneeuwzekerheid groot en kan er tot begin mei worden geskied.

 

ZIE OOK: Sluit het winterseizoen Ischgl samen met ‘Muse’ af

 

6 – 10 april – Völkl World Rookie Finals

Van woensdag 6 tot zondag 10 april verwelkomt Ischgl ‘s werelds top rookie rijders in de strijd om de ‘World Rookie Champions’ titels. Het Ischgl Snowpark is deze dagen de freestyle speeltuin voor de beste up coming snowboarders van de wereld.

 

 

24 april – Voorjaarsconcert Alp Trida met rapper Cro

Op zondag 24 april zullen voorjaarsskiërs gek opkijken wanneer zij een Panda op de piste tegenkomen. De Duitse rapper Cro (Carlo Waibel) die zich kenmerkt door het dragen van een pandamasker, is dit jaar te gast tijdens het open-air concert in de Silvretta Arena Samnaun/Ischgl. Het concert begint om 13:00 uur en vindt plaats op de Alp Trida. Entree is gratis voor iedereen met een geldige liftpas.

 

 

30 april – Top of the Mountain Closing Concert met rockgigant Muse

Op zaterdag 30 april speelt de Britse rockband Muse op het legendarische Top of the Mountain Closing Concert in de lifestylebestemming Ischgl, in het hart van het skigebied op 2.300 meter hoogte. Ieder jaar weer weet Ischgl haar gasten te verrassen met een indrukwekkend open air concert. Ook dit jaar heeft het wintersportresort niet de minste internationale act weten te strikken om het winterseizoen af te sluiten. Het Engelse trio Muse, dat bekend staat om hun spectaculaire live shows, won dit jaar voor de tweede keer in de categorie Best Rock Album een award tijdens de prestigieuze Grammy Awards 2016 in Los Angeles.

Comments are closed.