Dit is hoe je de verborgen ruïnes van Chachapoyas in de Amazone van Peru binnenkort kunt bereiken

De verborgen ruïnes van Chachapoyas in de Amazone van Peru, beter bekend als Kuélap, zijn binnenkort bereikbaar via een kabelbaan. Voorheen duurde het minimaal 90 minuten om er te komen. Het Werelderfgoed kent weinig bezoekers en wordt door velen gezien als ‘het alternatieve’ Machu Picchu.
chachapoyas-amazone-peru

De in het nevelwoud verstopte pre-Inca site werd in 2014 door minder dan 30.000 mensen bezocht. De verwachting is dat in de komende tien jaar maar liefst 435.000 bezoekers naar Kuélap zullen afreizen, door de verbeterde toegankelijkheid. De investering kost 21 miljoen dollar.

Een echte belevenis

Volgens de Peruaanse president Ollanta Humala kan Kuélap via de kabelbaan “het tweede Machu Picchu” worden. De reis zelf is een echte belevenis: tijdens de gondeltrip kunnen passagiers van het unieke landschap genieten en andere hoogtepunten van bovenaf bewonderen, zoals de archeologische plek Macapampa.

De opening van de nieuwe kabelbaan wordt in juli van dit jaar verwacht. Onlangs heeft Minister van Toerisme Magali Silva Velarde-Alvarez 26 gondels in ontvangst genomen ter installatie. Elke cabine biedt plaats aan acht personen.

 

ZIE OOK: Machu Picchu viert 35e verjaardag als historisch heiligdom

 

Investeringen in de regio

Met de voltooiing van het project hoopt Peru niet enkel groeiende bezoekersaantallen naar Kuélap te realiseren, maar kijkt ook naar lange termijn ontwikkeling van het toerisme in het Amazonegebied. Peru wil de regio meer onder de aandacht brengen. Hierbij wordt gewerkt aan een reisgids voor de regio Tingo-Kuélap, verbeterde bewegwijzering en invoering van informatieve panelen.

 

 

Hand in hand met lokale bedrijven wil Peru het toerisme op een duurzame manier bevorderen. De in het nevelwoud verstopte pre-Inca site werd in 2014 door minder dan 30.000 mensen bezocht. De verwachting is dat in de komende tien jaar 435.000 bezoekers naar Kuélap afreizen.

Comments are closed.