Ontdek de fruitstreek met de nieuwe Bloesem & Oogst-app

Begin april begint het bloesemseizoen en zakken duizenden toeristen af naar het zuiden van Limburg om een zee van bloesems te bewonderen. Met de nieuwe Bloesem & Oogst-app vol wandel- en fietsroutes en het volledige fruitprogramma is een bezoek plannen makkelijker dan ooit. De brochure ‘De fruitige smaak van Limburg’ verkrijgbaar in de toeristische infokantoren van Haspengouw geeft een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten.

Ontdek de bloesem in Limburg

Ontdek de bloesem in Limburg

Wanneer de bloesems precies ontluiken, hangt natuurlijk af van het weer maar in april komen ze er weer aan en zijn ze een maand lang te bewonderen: de bloesems van duizenden fruitbomen in de regio rond de historische steden Sint-Truiden en Borgloon, dé fruitkorf van ons land. Maar genieten van de bloesems is meer dan te voet of per fiets de streek doorkruisen. Tientallen fruitbedrijven, veilingen en wijndomeinen openen hun deuren voor rondleidingen, muziek en animatie. ’s Avonds zijn er feeërieke nocturnes met wandelingen tussen vuurpotten in de boomgaarden, en tijdens picknicks proeven bezoekers van de heerlijkste streekproducten. Met de nieuwe Bloesem & Oogst-app is een bezoek plannen makkelijker dan ooit.

 

ZIE OOK: Fietsrondje juni: Maasduinen & Smaakparels in Noord-Limburg

 

De Bloesem & Oogst-app

Deze gratis app toont filmpjes, wandel- en fietsroutes, logeeradresjes en de volledige fruitkalender met tientallen activiteiten. Ideaal om je reis perfect te plannen, maar ook om digitaal al een kijkje te nemen achter de schermen van fruitbedrijven, wijndomeinen en veilingen. Via de Bloesem & Oogst-app kunnen bezoekers ook automatisch linken met de nieuwe Fietsparadijs Limburg-app met meer dan 40 themaroutes. Blader door de fotogalerij en kies een van de mooie plekjes op het fietsroutenetwerk. Meteen krijg je een volledig overzicht van de route die je erlangs voert, met knooppunten, startpunt, afstand en fietscafés. In Haspengouw zijn er 6 fietslussen uitgestippeld rond het thema ‘fruit’, die je ook terugvindt op de fietskaart ‘Van bloesem tot oogst’.
De app is gratis te downloaden in de Play Store (Android) en de App Store(iOS).

 

 

Online Bloesemmeter en fruitkalender

Via de website vind je de Bloesemmeter. Dat is een overzicht met foto’s waarop bezoekers de actuele stand van de bloesems in de fruitstreek kunnen volgen, en de beste dag voor hun bezoek kunnen uitkiezen. Daarnaast vind je er alle logies in Haspengouw. Een heel aantal daarvan zijn vanaf nu online boekbaar via de website van Toerisme Limburg, zodat je meteen een idee hebt van beschikbaarheid en beste prijzen. Niet te missen is de online fruitkalender. Die bundelt de tientallen activiteiten in de bloesemmaand, van rondleidingen tot fruitterrassen en proeftochten.

 

 

Gratis brochure ‘De fruitige smaak van Limburg’

Niet alleen de Limburg Vakantiegids barst van de inspirerende tips voor een bezoek aan de fruitstreek. In alle toeristische infokantoren van de regio Haspengouw is ook de gratis brochure ‘De fruitige smaak van Limburg’ verkrijgbaar. Die biedt een gedetailleerd en praktisch overzicht van alle activiteiten rond de bloesems en de oogst. Voor wie op pad gaat nog deze tip: pluk de dag, maar niet het fruit! Respecteer het werk van de fruitteler en pluk geen fruit van de bomen, behalve tijdens de plukdagen.

Comments are closed.