Dit is de nieuwe volgende strategische stap in social media van KLM

Vanaf vandaag kunnen KLM-passagiers wereldwijd hun boekings- en incheckbevestiging, instapkaart en vluchtstatus ook ontvangen via Facebook Messenger. Zo is alle informatie makkelijk op één plek te vinden, zowel thuis en onderweg als op de luchthaven. Vragen? Klanten kunnen direct contact opnemen met ons social media-team via Messenger.
klm-vliegtuig

Service

De service wordt vandaag uitgerold, en komt de komende dagen en weken steeds breder beschikbaar. KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die deze service aanbiedt via Messenger.

Deze service is de nieuwste uitbreiding van Messenger for Business, zoals vorig jaar aangekondigd door Facebook.

 

ZIE OOK: Ontdek de 8e nieuwe bestemming van KLM deze zomer

 

De nieuwe Messenger-dienst is een perfecte aanvulling op KLM’s sociale strategie. Wij geloven dat we dicht bij onze klanten moeten staan, en daarom passen Messenger en KLM goed bij elkaar. Onze klanten delen graag informatie met ons via een persoonlijker platform zoals Messenger. Vorig jaar hebben we de Messenger-knop op onze Facebook-pagina geactiveerd, zodat klanten nóg sneller contact met ons konden opnemen via privéberichten. Het aantal aanvragen nam toe met 40%, wat aangeeft dat onze klanten dit type communicatie waarderen. Nu brengen we onze klantenservice naar een volgend niveau, door klanten de optie te geven alle relevante vluchtdocumenten en -informatie in één enkel Messenger-overzicht te ontvangen ”
Pieter Elbers – President-directeur KLM

“Messenger is hét social kanaal om met personen en in toenemende mate ondernemingen die men belangrijk vindt te praten. We vinden het fantastisch dat KLM de eerste luchtvaartmaatschappij is die toetreedt tot het groeiende Messenger-platform. Nu hebben klanten van KLM toegang tot snelle, relevante gesprekken over hun vluchten dankzij het gemak van de chat app Messenger die ze goed kennen en graag gebruiken ”
David Marcus, vicepresident van Facebook Messaging Products

De nieuwe Messenger-dienst is beschikbaar voor alle KLM-klanten die tickets boeken via KLM.com en ervoor kiezen om informatie te ontvangen via Messenger. KLM heeft meer dan 15 miljoen fans op Facebook.

 

 

KLM en social media

Sinds 2009 heeft KLM een reputatie verworven van initiator en pionier op het gebied van social media-diensten en -campagnes. Iedere week ontvangt KLM meer dan 100.000 vermeldingen op social media, waarvan 10.000 vragen of opmerkingen. Deze vragen en opmerkingen worden persoonlijk beantwoord door een van onze 200 Social Media agents, die samen ‘s werelds grootste social media-team vormen. KLM biedt klanten 24/7 één loket in dertien talen: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Frans, Noors, Russisch, Japans, Chinees, Koreaans en Thais.

Comments are closed.