Oud-Hollands Weekend in Keukenhof

Met miljoenen bloembollen, een draaiorgel, een poffertjesrestaurant en een molen heeft Keukenhof al een echte Hollandse uitstraling. Maar in het weekend van 1 tm 3 april kan het nóg Hollandser. Het Oud-Hollands Weekend in Keukenhof is het bewijs.

Oud-hollands weekend in  de Keukenhof

Oud-hollands weekend in de Keukenhof

Palingroker, nettenbreier en kuiper. De ambachtslieden demonstreren tijdens het Oud-Hollands Weekend hun Oudhollandse ambacht te midden van de bloemenpracht van Keukenhof.

 

ZIE OOK: Ontdek de Gouden Eeuw in Keukenhof

 

Samen met twee uitgestalde kaasmarkten, levende standbeelden van Oudhollandse figuren, dans- en muziekoptredens van klederdrachtgroepen, shantykoren en typisch Hollandse nostalgische fietsen bezoekers tijdens dit evenement het echte Holland van vroeger kennen.

 

 

In samenwerking met het Zuiderzeemuseum uit Enkhuizen wordt er in Keukenhof die dagen paling gerookt, een visser breit visnetten, de kuiper demonstreert tonnen maken en komt er een historisch beurtschip naar het park. Een beurtschip voer meestal onder zeil en over natuurlijke wateren, zoals het IJ, de Zuiderzee en het Haarlemmermeer.

Comments are closed.