Eerbetoon aan de stad van de uitvindingen

“Alles krijgt hier z’n charme door de signatuur van de mensen”, aldus Johan Moorman. Zijn signatuur laat hij zien in de nieuwe video van Share the Vibe Eindhoven, die vandaag is gelanceerd. In de merkcampagne Share the Vibe worden beeldmakers uit de stad gevraagd om hun visie op Eindhoven te geven. De eerste video’s vind je op www.eindhoven.video. Verspreid over 2016 volgen er nog meer.

Share the Vibe in Eindhoven

Share the Vibe in Eindhoven

Technostalgia

Johan Moorman, Eindhovenaar in hart en nieren, startte in 2009 zijn eigen grafisch design studio genaamd: Spielerei. Daarnaast maakt hij ook eigen werk zoals fonts, zeefdrukken en post-graffiti in een retro-futuristische stijl. Zijn Share the Vibe video, met de titel ‘Technostalgia’, laat Eindhoven zien als de stad van uitvindingen. Zijn Eindhovense vibe komt voort uit zijn opvoeding: “Mijn vader heeft 25 jaar voor Philips gewerkt en mocht in de speciale personeelswinkel alles met korting kopen. Het huis stond er vol mee, bijvoorbeeld de Laserdisc en Video 2000. Die heb ik aan de lopende band met een 8-bit sausje overgoten en ze subtiel in het Eindhoven van nu laten aankomen.”

 

ZIE OOK: 10e GLOW Eindhoven sluit af met recordaantal bezoekers

 

Share the Vibe

Het merk Eindhoven is een dynamisch merk dat toebehoort aan de gemeente, maar ook aan de stad. De ‘vibes’ uit het beeldmerk zijn vrij voor iedere Eindhovenaar om zijn of haar eigen energie in te stoppen. Daarom zijn onconventionele beeldmakers uit de stad uitgenodigd om hun eigen gevoel en betrokkenheid bij Eindhoven te delen met de wereld. Share the Vibe. Denk daarbij aan makers als Bart Hess, Niels Hoebers, Raw Color en Mike Roelofs. De enige sturing die de makers ontvangen, is het begin- en eindshot. Alles ertussenin is volledig vrij voor eigen interpretatie, waardoor compleet verschillende variaties op het merk Eindhoven ontstaan.

 

 

Voel jij de Eindhoven energie ook? Deel dan mee via #Sharethevibe.

Comments are closed.