Eerste KLM vlucht met Embraer 175+ vandaag boven Nederland

KLM Cityhopper maakt vandaag de eerste passagiersvlucht met de nieuwe Embraer 175. Het toestel vliegt een uur boven Nederland. De route gaat onder andere over de provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland en Friesland en de Waddeneilanden.

De KLM Cityhopper

De KLM Cityhopper

De eerste commerciële vlucht met dit toestel, dat plaats biedt aan 88 personen, vertrekt op zondag 27 maart 2016 van Amsterdam Airport Schiphol naar Stavanger. Bestemmingen die volgen zijn onder meer Ålesund, Torp Sandefjord, Turijn en Manchester.

 

ZIE OOK: Ontdek de 8e nieuwe bestemming van KLM deze zomer

 

Uiteindelijk zal de E175 naar alle Europese bestemmingen vliegen die KLM Cityhopper voor KLM uitvoert. KLM breidt haar vloot tot en met 2018 uit met in totaal 17 Embraer 175’s. Daarnaast beschikt KLM Cityhopper met nog dertig Embraer 190’s over de grootste Embraer vloot in Europa.

 

 

Comments are closed.