Abu Dhabi: betaalbare luxe en een grote diversiteit aan activiteiten

Afgelopen week werd voor het eerst een bijeenkomst georganiseerd in Nederland door het verkeersbureau van Abu Dhabi. Hierbij waren touroperators en media aanwezig. Het was mogelijk hier kennis te maken met de diversiteit die Abu Dhabi te bieden heeft.

Abu Dhabi Verkeersbureau

Cultuur, natuur en vele activiteiten. Vanuit Nederland is Abu Dhabi een bestemming die makkelijk te bereiken is, zowel als stop-over of als eindbestemming. Tijdens de roadshow werd duidelijk dat Nederland een belangrijke markt is voor de toerisme branche in Abu Dhabi.

Abu Dhabi is vrij en betaalbaar

Abu Dhabi is tot wel 30% goedkoper dan Dubai. Dit is één van de redenen voor Abu Dhabi te kiezen en niet Dubai. Hotels, restaurants en activiteiten zijn goedkoper maar wél van dezelfde luxe en kwaliteit. De bestemming is in opkomst en heeft nog veel projecten op de agenda staan. Alle faciliteiten zijn nieuw en betaalbaar. Enkele hotels die aanwezig waren op de roadshow bieden hotelkamers vanaf 135 euro (150 USD) inclusief eigen butler! Maar waarom Abu Dhabi kiezen i.p.v. de Canarische Eilanden? Het is toch een islamitisch land en er mag weinig? Deze gedachte werd tijdens de bijeenkomst weggenomen. Abu Dhabi is vrij. Zwemmen in bikini en zwembroek: geen probleem. Alcohol wordt geschonken. De vrijheid doet niet onder voor andere zonbestemmingen.

Abu Dhabi Verkeersbureau

 

ZIE OOK: Tien uur Abu Dhabi

 

Diversiteit aan activiteiten

Abu Dhabi bestaat eigenlijk uit drie delen. De stad Abu Dhabi waar het moderne leven zich afspeelt. De corniche langs het water met vele hotels, stranden en uitgaansgelegenheden zijn samen met Yaz eiland het bekendst. Op Yaz eiland zijn het formule 1 circuit, Ferrari world, Yaz waterworld en een grote shopping mall te vinden. Ook wordt er hard gewerkt aan het Heritage Village waar onder andere een Louvre en Guggenheim museum zullen komen. De Al Gharbia regio bestaat merendeels uit woestijn en is de perfecte plek voor een woestijnsafari of om een nacht te kamperen. Al Ain is de culturele hoofdstad van Abu Dhabi. Oude forten en de roots van Abu Dhabi kan je hier terug vinden. Enkele natuurlijke eilanden voor de kust die momenteel ontwikkeld worden voor toerisme beschikken over de mooiste stranden van het Midden Oosten. Kortom, Abu Dhabi heeft iets te bieden voor elke reiziger.

Abu Dhabi Verkeersbureau

 

 

Bereikbaarheid Abu Dhabi

Abu Dhabi is vanuit Nederland twee maal per dag te bereiken via Etihad Airways. De ene vlucht wordt uitgevoerd door Etihad Airways, de andere in een codeshare met KLM. In de afgelopen 5 jaar heeft Abu Dhabi een verdubbeling gezien in reizigers uit Nederland. Dit komt mede doordat er voldoende capaciteit is maar ook dat er doorverbindingen zijn naar 110 bestemmingen, vooral in het verre oosten. De stop-over vakantie, 3-4 dagen tussen de doorverbinding, is de grootste markt voor Abu Dhabi. Ook als zonbestemming als alternatief voor bijvoorbeeld de Canarische Eilanden is Abu Dhabi in trek bij de Nederlanders. Het is slechts 6 uur vliegen i.p.v. 4 uur en biedt mogelijk meer dan de eilanden, zeker als het aankomt op luxe.

Abu Dhabi Verkeersbureau

 

 

Comments are closed.