Nederlanders raken bagage vaak kwijt

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders hun bagage vaak kwijtraken. Tassenspecialist Van Beek Lederwaren ondervroeg ruim 1.000 personen. Maar liefst 14% geeft aan in de afgelopen 5 jaar een of meerdere keren zijn bagage te zijn kwijtgeraakt.
nederlanders-bagage-kwijt

Bagagefeiten

Op de vraag of de respondenten weleens hun bagage in een openbare ruimte hebben laten staan antwoordde 19% van de ondervraagden ‘ja’ tijdens het onderzoek van Tassenspecialist Van Beek Lederwaren. Hoewel we regelmatig bagage kwijtraken wil 30% van de mensen die zijn ondervraagd meer bagage mee kunnen nemen op vakantie. Het maximum aan bagage dat mensen mee mogen nemen is voor velen een grote ergernis als ze op vakantie gaan. Uit het onderzoek blijkt dat 30% meer bagage mee wil nemen dan op dit moment is toegestaan. Een groot deel van de mensen is bereidt er extra voor te betalen. De helft van de respondenten wil tot € 25 betalen, 10% wil tot € 50 bijleggen en voor 5% van de mensen maakt het niet uit hoeveel ze extra moeten betalen. 36% van de onderzochte groep wil niet extra betalen.

 

ZIE OOK: Meer bagage zoek deze zomer

 

Tas vergeten in openbare ruimte kan grote gevolgen hebben

19% van de ondervraagde Nederlanders geeft aan hun bagage weleens vergeten te zijn in een openbare ruimte. Het vergeten van bagage in een openbare ruimte kan grote gevolgen hebben. Het wordt in sommige gevallen aangezien als verdacht pakketje waardoor alle betrokken diensten worden ingeschakeld. In januari van dit jaar leidde dat tot een boete voor een vrouw die haar bagage had laten staan op het centraal station van Amsterdam.

 

 

Comments are closed.