De prins van Wales steunt het jaar van de Engelse Tuin

De schoonheid van het Engelse landschap en zijn tuinen staan dit jaar in de internationale spotlights tijdens het Jaar van de Engelse tuin. Zijne Koninklijke Hoogheid, De Prins van Wales benadrukt in een persoonlijke videoboodschap het belang van dit themajaar.

Het jaar van de Engelse Tuin

Het jaar van de Engelse Tuin

In zijn boodschap, welke verspreid is tijdens de jaarlijkse English Tourism Week, zegt hij dat vele van de “prachtige Engelse landschapstuinen plekken zijn van ongeëvenaarde schoonheid” en dat deze “zijn aangelegd om een integraal onderdeel van de woon- en werkstructuur op het Engelse platteland uit te maken. “

 

ZIE OOK: Buitenlandse voetballiefhebbers scoren 940 miljoen euro voor Groot-Brittannië

 

Prince Charles, ambassadeur van de English Tourism Week, prijst tevens de lokale gemeenschappen voor de manier waarop ze zijn omgegaan met de recente overstromingen in delen van het land en zegt “verheugd” te zijn dat VisitBritain’s Countryside is GREAT campagne bezoekers aanmoedigt om “deze prachtige gebieden te bezoeken en daarmee de lokale economieën te steunen”.

 

 

Het Jaar van de Engelse tuin markeert de 300ste verjaardag van de alom bekende landschapsarchitect Lancelot ‘Capability’ Brown. Naar schatting was Brown verantwoordelijk voor het ontwerp van meer dan 170 tuinen van de mooiste landhuizen en landgoederen in Groot-Brittannië. Van het wereldberoemde Chatsworth House in het noorden van Engeland tot het zuidelijker gelegen Blenheim Palace, de geboorteplaats van Winston Churchill. Capability Brown staat bekend als ‘England’s Greatest Gardener’ en van de landschappen en tuinen die hij creëerde, in alle uithoeken van het land, kan men vandaag de dag nog steeds vlop genieten.

 

 

Het Jaar van de Engelse Tuin wordt in 2016 door het hele land gevierd en heeft als doel internationale bezoekers te inspireren om meer van het prachtige Engelse landschap te ontdekken. Het themajaar maakt onderdeel uit van de internationale Countryside is GREATcampagne welke de schoonheid en diversiteit van de Britse natuur promoot.

Afgelopen jaar was het een topjaar voor internationaal toerisme naar Groot-Brittannië met maar liefst 35.8 miljoen bezoekers, een stijging van 4% ten opzicht van 2015 en het vijfde jaar op rij dat het toerisme naar Groot-Brittannië groeit.

Het aantal internationale bezoekers zal volgens de voorspellingen ook dit jaar toenemen en groeien naar 36.7 miljoen.Toerisme is de zevende grootste exportindustrie en de twee na grootste dienstensector voor Groot-Brittannië.

Comments are closed.