Buitenlandse voetballiefhebbers scoren 940 miljoen euro voor Groot-Brittannië

Nu voetbalfans vol spanning uitkijken naar de volgende ronde van de Barclays Premier League-wedstrijden komend weekend, tonen de nieuwe cijfers die VisitBritain deze week bekendmaakte aan dat buitenlandse bezoekers aan voetbalwedstrijden steeds meer bijdragen aan de Britse economie.
voetballer-groot-brittannie

Football tourism scores for Britain

Uit Football tourism scores for Britain, het onderzoeksrapport van VisitBritain, blijkt dat de 800.000 buitenlandse bezoekers aan Groot-Brittannië die vorig jaar naar voetbalwedstrijden gingen, gedurende de tijd die zij hier doorbrachten in totaal 940 miljoen euro uitgaven. Dit betekent een stijging van 15%, vergeleken met het laatst uitgevoerde onderzoek in 2010. Terwijl de gemiddelde bezoeker aan Groot-Brittannië in 2014 ruim 871 euro uitgaf, leidde bezoek waarin voetbalwedstrijden waren opgenomen tot gemiddelde uitgaven van €1171. In 2010 was dat €1063 en toen bedroegen de totale uitgaven van 750.000 bezoeken € 816 miljoen.

 

ZIE OOK: Vind leuke tips om je Groot-Brittannië voetbaltrip voor te bereiden

 

Niet alleen toeristen gaan graag naar voetbalwedstrijden, want van het totale aantal buitenlandse bezoekers aan voetbalwedstrijden van 800.000 gingen ruim 40.000 buitenlandse zakenmensen vorig jaar tijdens hun verblijf ook naar een voetbalwedstrijd.

 

 

Wat vooral opvalt in de onderzoeksresultaten, is de massale internationale aantrekkingskracht van het Premier League-voetbal en de toenemende waardevolle rol daarvan als wereldwijde stimulans om bezoekers naar Groot-Brittannië te trekken. Het voetbalseizoen van 2015/2016 zal het achtste jaar zijn van de samenwerking tussen VisitBritain en de Premier League. Met de campagne “Football is GREAT” van VisitBritain worden mensen uit de hele wereld aangemoedigd om Groot-Brittannië te bezoeken en van een Premier League-voetbalwedstrijd te genieten.

Meer dan andere sporten

Uit de onderzoeksresultaten blijkt ook dat voetbal meer buitenlandse bezoekers naar Groot-Brittannië trekt dan andere sporten. Van de buitenlandse bezoekers die “naar sport kijken” als het voornaamste doel van hun bezoek opgaven, zei 73% dat ze naar een voetbalwedstrijd waren geweest. Ongeveer 40% van degenen die naar een voetbalwedstrijd gingen, zei dat “naar sport kijken” hun belangrijkste reden was voor een bezoek aan Groot-Britannië.

Het onderzoek wijst ook uit hoe effectief voetbal is om ook in rustigere tijden van het jaar buitenlandse bezoekers naar Groot-Brittannië te trekken en hen stimuleert om verschillende delen van het land te verkennen. Het noordwesten van Engeland blijft nog steeds de regio die het grootste aandeel van door voetbal aangedreven bezoeken vanuit het buitenland krijgt. Bij 1 op de 10 bezoekers aan dit gebied is er sprake van het bijwonen van een voetbalwedstrijd, terwijl dat in het noordoosten bij ruim 1 op de 20 bezoekers het geval is. In Wales is dat 1 op de 40 bezoekers, net iets meer dan in Yorkshire

Als we naar specifieke stadions kijken, staan het Old Trafford Stadium in Manchester en het Emirates Stadium van Arsenal in Londen quitte. Beide locaties ontvingen 109.000 buitenlandse bezoekers. Sinds de laatste keer dat het onderzoek in 2010 werd uitgevoerd, heeft Emirates nu Anfield ingehaald als tweede meest populaire stadion, met een stijging van buitenlandse supporters van 24%. De populariteit van Wembley is aanzienlijk gestegen, met meer dan een verdubbeling van bezoeken sinds 2010.

Bovenaan de tabel van buitenlandse bezoekers die in 2014 een voetbalwedstrijd bijwoonden staan de Ieren, met 121.000 bezoekers, gevolgd door de Noren met 93.000 bezoekers, veel meer dan de Zweden op de derde plaats met 58.000 bezoekers en Nederland bezet de vijfde plek met 43.000 bezoekers.

Sally Balcombe, CEO van VisitBritain zei:

Wij streven ernaar om de wereldwijde belangstelling voor voetbal en de Barclays Premier League om te zetten in zelfs nog meer buitenlandse bezoeken aan alle regio’s in heel Groot-Brittannië. Dat doen we door ons met onze campagne “Football is GREAT” te blijven richten op mensen in de belangrijkste markten over de hele wereld en door speciale aandacht te vestigen op de belangrijkste locaties waar de Premier League-clubs hun basis hebben, zoals het noordoosten, het noordwesten, de Midlands, Londen en Wales

Richard Scudamore, voorzitter van de Premier League voegde daaraan toe: “

De Premier League is trots op de rol die we spelen bij het wereldwijd promoten van Groot-Brittannië. Er zijn op de hele planeet 1,2 miljard fans van de Premier League en we willen zo veel mogelijk van deze mensen erin betrekken. Alleen al in de laatste anderhalf jaar hebben we de Barclays Premier League live naar Johannesburg en Mumbai gebracht, terwijl we in juli onze meest succesvolle Barclays Asia Trophy ooit in Singapore hebben gehouden. Er is toch iets heel speciaals aan om deel uit te maken van het gebeuren op zo’n wedstrijddag, en het is heel stimulerend om meer bezoekers naar Groot-Brittannië te zien komen die de Premier League in levenden lijve willen ervaren.

Tracey Crouch, Britse minister van Toerisme zei:

Groot-Brittannië heeft een groot aantal van de populairste voetbalclubs in de wereld. Het is dus niet zo vreemd dat steeds meer buitenlandse bezoekers naar voetbalwedstrijden gaan als ze hier zijn. Elk jaar bezoeken miljoenen buitenlandse toeristen Groot-Brittannië. De meesten daarvan gaan naar de attracties in Londen, maar we hebben zo veel meer te bieden. Daarom is het fantastisch om te zien wat een positieve rol voetbal speelt om de belangrijkste bestemmingen in de vele verschillende regio’s van het Verenigd Koninkrijk onder de aandacht te brengen. Dat is geweldig voor de plaatselijke economieën, geweldig voor het voetbal, en geweldig voor de Britse toeristische sector

In alle activiteiten van de campagne van VisitBritain “Football is GREAT” worden de bestemmingen als achtergrond van de Barclays Premier League gepromoot. Er vinden gedurende het hele seizoen regelmatig digitale en social media activiteiten plaats om het toeristische aanbod naar voren te brengen in de regio’s die het belangrijkst zijn voor voetbal, zoals Wales, het noordwesten, het noordoosten, de Midlands en Londen.

Comments are closed.