Genieten op Natuurkampeerterreinen tijdens Pasen 2016

Kampeerliefhebbers kunnen dit jaar al extra vroeg genieten van de lentezon op hun tent, caravan of camper. In het Paasweekend (26 t/m 28 maart) zijn maar liefst zestig Natuurkampeerterreinen open.
camper-natuurkampeerterrein-pasen-2016

Normaal gesproken begint het kampeerseizoen voor de meeste kampeerterreinen op 1 april, maar vanwege het vroege Paasweekend openen veel Natuurkampeerterreinen in Nederland eerder hun poorten. Eieren verstoppen kan tussen narcissen, krokusjes en beginnende bloeiers.

Voorjaarszonnetje

Niets is lekkerder dan een voorjaarszonnetje op je huid. Ook de lengende dagen roepen bij veel mensen het buitengevoel op: terrasjes zitten weer vol, fietsers en wandelaars trekken er extra vaak op uit. Ook de natuur begint weer vol goede moed uit te schieten en te bloeien. Voor veel kampeerders is dit het teken om de tent van zolder te halen of de caravan een poetsbeurt te geven.

 

ZIE OOK: Vier feest op Malta met Carnaval en Pasen

 

Slechtweerruimte aanwezig

Hoe mooi de lente ook is, wie met Pasen gaat kamperen moet rekening houden met koude nachten. Zeker in een tent is het aan te bevelen isolerend materiaal onder de slaapmatjes te leggen. Op veel Natuurkampeerterreinen is een slechtweerruimte aanwezig of kunnen kampeerders genieten van een kampvuurtje. Starend naar de sterren valt die koude nacht ook wel weer mee.

 

 

GroepsNatuurkampeerterreinen

Er zijn in totaal 132 Natuurkampeerterreinen en 15 GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland, waar rust, ruimte en natuurbeleving de hoofdrol spelen. De terreinen worden erkend en op kwaliteit gecontroleerd door Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. Om op de Natuurkampeerterreinen te kunnen kamperen is de Natuurkampeerkaart nodig. Deze zit in Het Groene Boekje, de kampeergids met alle Natuurkampeerterreinen, en is verkrijgbaar bij ANWB, Bever, diverse (reis)boekwinkels, op de Natuurkampeerterreinen zelf en via www.natuurkampeerterreinen.nl.

De lijst met Natuurkampeerterreinen die met Pasen open zijn, zijn hier te vinden.

 

 

Comments are closed.