Waarom culturen de stad Leiden verrijken op 20 maart 2016

Op zondag 20 maart is Leiden OPEN voor de Wereld en staat de Leidse binnenstad in het teken van culturen die de stad Leiden verrijken. Tijdens OPEN voor de wereld wordt er vijf keer een wereldreis gemaakt langs alle continenten en streken wereldwijd.
leiden-open-afrika

Met veel muziek, dans en bijzondere gesprekken reist de bezoeker naar Afrika, Azië, Europa, het Midden- Oosten en Latijns-Amerika. Een van deze opmerkelijke gesprekken is met schrijver Kader Abdolah. De geboren Iranees schrijft onder de naam Mirza columns in De Volkskrant. Tijdens OPEN voor de Wereld wordt er dieper op het verhaal achter deze meesterlijke schrijver ingegaan.

Ntjam Rosie

Ze was nog maar negen toen ze vanuit Kameroen naar Nederland verhuisde. Jazz-zangeres Ntjam Rosie is een bekende naam in de Nederlandse jazzmuziek, maar heeft ook een opvallende, stijlvolle verschijning. Tijdens haar optreden in de Stadsgehoorzaal laat ze haar muziek horen, een combinatie van jazz, soul en pop.

 

ZIE OOK: Filmwedstrijd Student en Stad Leiden van start

 

Proef de wereld

Proef in elf verschillende winkels en restaurants wereldse smaken. Een Frans kaasje, een smaakvolle olijf, een Italiaans hapje of een Argentijns vleesgerechtje. Gratis proeven uit een wereldkeuken. Óf bezoek het Museumcafé van Volkenkunde, proef de smaken uit Rwanda en kom meer te weten over het verhaal achter de koffie.

 

 

Hét culturele festival

OPEN is hét culturele festival in en om de Leidse winkelstraten en is niet meer te missen op elke laatste zondag van de maand. OPEN voor de wereld is eenmalig niet op de laatste zondag van de maand in verband met Pasen.

Comments are closed.